Samet ORUÇ
Hectopat
Daha fazla
Açılırken "nvidia loaded and registered" yazısına geliyor ve sonra ekranla olan bağlantım kesiliyor, siyah ekran
Boot esnasında Sİyah ekran
Buna bazı belirli sistem Profilleri neden olabilir. (Örnek olarak; MacPro 6,1 yada iMac 15 yada iMac 17).
Bunu düzeltmek için “AppleGraphicsDevicePolicy” içinde board ID düzenlemesi yapmamız gerekiyor. Aşağıdaki paylaştığımız AGDPfix uygulaması ile bunu rahatlıkla çözebilirsiniz:
Dropbox - AGDPfix.app.zip
Yada:
"[Çözüm] NVIDIA Web Driver Kurulum Problemleri" adlı rehberimizdeki “Problem 4: Mac Pro 6,1 iMac15,1 yada iMac17,1 Sistem Kimliği Kullandığımda, boot esnasında ekran kararıyor ve öyle kalıyor.” çözümü uygulayın.
[Çözüm] NVIDIA Web Driver Kurulum Problemleri
Buda yanlış sistem kimliği kullanmak ile hatalı. Skylake sistemler için en uygun SMBIOS iMac 17,1. Yukarıda grafik ile ilgili çözüm bu sorununu da çözecektir.Bazen unknown cpu model hatası falan veriyor. Power management hatası falan veriyor Verbosa'da
Config.plist dosyasını Clover Configurator ile açıp, Boot / Arguments içinden nv_disable komutunu silip kaydedersen sorun çözülür.Bu ibareyi silip nv_disable=1 yapayım da sisteme gireyim diyorum ama ne kadar silersem sileyim Clover tekrar ekliyor.
GraphicsEnabler=Yes ve PCIRootUID=1 olmazsa PCIRootUID=o dene. Birde DVI portu üzerinden kurulum yapmayı dene vga portu ile kurulum yaparken böyle sorunlar oluyor. DVI to VGA aparatı kullanıyorum ben PCIRootUID komutu girmeye gerek kalmıyor.
Buda yanlış sistem kimliği kullanmak ile hatalı. Skylake sistemler için en uygun SMBIOS iMac 17,1. Yukarıda grafik ile ilgili çözüm bu sorununu da çözecektir.
Config.plist dosyasını Clover Configurator ile açıp, Boot / Arguments içinden nv_disable komutunu silip kaydedersen sorun çözülür.
Ses için;
[Ses] VoodooHDA 2.8.9 Kolay Kurulum Programı
Wi-Fi kartının Device ID ve Vendor ID'si nedir?
<key>IONameMatch</key>
<array>
<string>pci168c,30</string>
<string>pci168c,2a</string>
<string>pci106b,0086</string>
<string>pci168c,1c</string>
<string>pci168c,23</string>
<string>pci168c,24</string>
<string>pci168c,30a1</string>
</array>
IO80211family.kext / Contents / Plugins / AirPortAtheros40.kext / Contents / Info.plist içinde "
IONameMatch" altına girecekesin değerleri.
Örnek:
Kod:<key>IONameMatch</key> <array> <string>pci168c,30</string> <string>pci168c,2a</string> <string>pci106b,0086</string> <string>pci168c,1c</string> <string>pci168c,23</string> <string>pci168c,24</string> <string>pci168c,30a1</string> </array>