Intel i5 8500 vs Ryzen 5 2600

Intel i5 8500 vs Ryzen 5 2600

• I5 8500

Oy: 5 23,8%
  • Ryzen 5 2600

Oy: 16 76,2%

• Oy verenlerin toplamı
    21
8500😎 1080P oyunculuk için çok daha iyi 🙂 Geleceğe yönelik Ryzen diyenleri de hiç anlamıyorum. Olmayan şeyleri söylüyorlar, yok çoklu çekirdek yok işlemci kullanımı az. Sonuç: 🤤
Bu mesaj sadece fanboyluktur. Ötesi yok.
Gelecekte çoklu kullanıma gidecek VS. kısmı olmamış şeyler hadi bunları bir kenara bıraktır diyelim.
Çoklu çekirdek performansı olarak Ryzen'in tokatladığı belli. Yayın, render VB. işlemlerde çoklu çekirdek performansının yararını çok net görürsünüz. Amaca bağlı olarak değişir. Elbette İ5 8500 1080P'de daha iyi kimse inkar etmiyor. Ancak hesaba kattıkları şey ileride yeni nesil bir Ryzen işlemci çıkarsa alıp onu takabilmek. Ve ayrıca İntel neredeyse her yeni nesilde soket değişiyor. Bir de işlemci değişmek isteyince anakart masrafı çıkıyor. Bunu da hesaba katıyoruz. Ha bir de 2K ve 4K olayı var. Orada da oyunda performans farkı yok ya da neredeyse yok.
Bu yüzden amaca bağlı olarak değişir. Ne mantıklıysa o alınır. Sizin gibi fanboyluk yapılmaz. Arkadaş yayın da yapacağım diyor.
Ha bana kalırsa işlemci değişimine gerek yok o ayrı bir mesele...

Zaten yayın olduğunu söyleyince Ryzen önerdim. Ben asla fanboy değilim 🤫 Sizin yüzünüzden böyle oldum, 1080P sadece oyun oynayacak kişilere de Ryzen öneriliyor. Bu kadarı beni çileden çıkardı, kaç kişi var Sosyal'de Intel'e geçince oyun yağ gibi akıyor diyen 😏

Yoo ben neden denk gelmedim öyle diyen birine? :D Öyle bir şey olması için Ryzen alıp İntele geçmesi VS. olanaksız gibi bir şey :)
1080P oyun oynayacak diye Ryzen önermedler, hem yayın yapacak hem ileriye dönük olsun diye Ryzen önerdiler.
Bana kalırsa işlemci değişimi gerekmiyor sistemi iyi. Daha iyi bir ekran kartına geçecekse alabilir bence işlemci...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı