Intel i7 7700 vs AMD Ryzen 7 1700

Intel i7 7700 vs AMD Ryzen 7 1700

• Oy verenlerin toplamı
    78
@BERWAR Bu iki işlemci sis ve patlama sahnelerinde darboğaz yapar mı? Ben sisin içinden geçerken 60'dan 50'e düşüyor. Bunlarda öyle bir şey söz konusu olur mu?

Patlama sahneleri ekran kartlarının tümünü etkiliyor zaten ani düşüşler yaşatıyor.
Drop oluyor herhalde. Sisin içinden geçtikten sonra FPS bir anda düşüp yükseliyor. Bazı mekanlara girerken de aynısı var. Oyun Battlefield 1 bu arada. Zaten bu Battlefield 1'in oynanış, hikaye ve grafik dışında hiç bir şeyini beğenmedim şahsen. Darboğaz da görmüyorum. Oyunun haritalarında optimizasyon sıkıntısı var.

R7 1700 ün şöyle bir avantajı var şuanki oyunlar tek çekirdek performansı kullanarak i7 işlemcilerde daha yüksek fps verebiliyor. Tahminimce bi işlemci aldınızmı uzun yıllar upgrade etmeyeceksiniz. İlerleyen yıllarda işlemci gücü yetmeyip darboğaz yaptığında ,(işlemci kullanımı %90 üstüne çıktığında) Ryzenin çoklu çekirdek işlemcileri burada öne çıkacak. Ayrıca ileride oyunlada çoklu çekirdek performansları artabilir. Şu durumda var 10 yıl önce 2 çekirdek ortalamaydı şimdi 4 10 yıl sonrada 8 ortalama olur. Bu yüzden önerim r7 1700

R7 1700 tek çekirdek performansında i7 7700 ün gerisinde onu biliyoruz. Peki ne kadar gerisinde ? Çok ele avuca gelir bir fark mı bu ? Geleceğe yatırım yapalım diye şimdi mağdur olmayalım.

Ama bugün birşey öğrendim. İşlemci kullanımı çözünürlük artınca azalıyor. Misal başka yerde belirttiğim gibi benim işlemci İ5 6600k The Witcher 3 oyununda 1080p de %70 ortalama çalışıyor 4K da ise %25 kullanım ile çalışıyor. Bizzat kendim denedim. İleride işlemciyi upgrade yapmak yerine sistemi 5K-6K-7K-8K ya çekerim daha hallolur o zaman. Zira şimdi 4K da The Witcher 3 gibi oyunda İ5 6600K sadece %25 işlemci gücü istiyorsa daha 4-5 sene kullanırım anlamına geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…