Intel i9 10990XE ne durumda sizce?

22 çekirdek ile 64 çekirdeği neden karşılaştırdınız ki? Her işlemcinin farklı bir rakibi vardir.
Fiyati absurt sekilde 2000 dolar uzeri olursa komik olacak. Karsilastirmak icin yazmadim zaten, Intel'in politikasini degistirmesi gerek olarak fikir belirttim. 32 core 3970X mesela, 10990XE'i benzer fiyatta hiç edecek.

İntel nasıl olsa benim malım tercih ediliyor diyor. Kafa yormaya gerek yok. AMD işlemciyi uzaya çıkarsa büyük çoğunluk yine intel tercih edecek maalesef.

AMD işlemciyi uzaya çıkarsa büyük çoğunluk yine intel tercih edecek
Acaba bunun sebebi İntel Optane olabilir mi? Aklımda bu soru dolanıp duruyor. Belki bu kitlenin en azından %5'i İntel Optane SSD'leri bırakmamak için yapıyor olabilir.

Intel firmasının kendine ait bir kitlesi var.
Özellikle kurumsal tarafta bunu daha çok görüyoruz.

Bu kişiler isterse 500W TDP olsun, isterse 22 çekirdek olsun yine de Intel tercih ederler.
O yüzden Intel yavaş yavaş ilerliyor.

Hesaplamalara göre yaklaşık 400W çekiyor ve 3960X ile yarışıyor tabloya bakarsak.

2.png

1.png

Firmaların Intel'e kısıtlı kalmasının tek sebebi yazılım sanırım.

Intel daha 3950X'i bile geçemiyor daha en üstte 3990x var.Bazı haber siteleri sırf Intel daha çok sattığından daha iyi diyorlar bu kadar saçmalık olmaz AMD'nin katettiği yolu Intel yapsa şu an AMD'nin yüzüne bakılmazdı.Çıkınca bir ihtimal 3960X'i geçebilir daha üstünde zaten AMD tekel konumda Intel'in 3970X ve 3990X'i geçmeyi bırak rakip işlemcisi yok.
Intel'in AMD 3950'i geçemediğini neye dayanarak söylediğinizi merak etmekteyim akın bey. Ben şahsen i7 9700K kullanıcısı olarak ve uzun araştırmalar sonucu bu kararı vermiş biri olarak ve birçok test sonucu bu kararı almış biri olarak bu düşüncenizi desteklemiyorum. Birçok teste aralarındaki farkın %100'den fazla olduğu bir süreçte siz nasıl bu kararı verdiniz bilemiyorum. Kaldı ki çok önemli bir noktada 3950 işlemcilerin fiyatı neredeyse %50 fazla Intel işlemcilerden. Yani ters bir orantı ile performans yarı yarıya düşükken, fiyat yarı yarıya fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı