Intel M.2 ssdpeknw010t8 yükte 70 derece

Eğer laptopsa normal, değilse değil.

Laptop değil.
Eğer laptopsa normal, değilse değil.

M.2 soğutucu önerisi var mı? Çünkü anakartım M.2 soğutucusuz.
Kullandığım M.2: https://www.hepsiburada.com/intel-6...dpeknw010t8x1-p-HBV00000IIG2M?magaza=atlantis
Buna uygun bir soğutucu atarsanız sevinirim.
Akasa NVMe M.2 SSD Pasif Soğutucu (Samsung 980, Corsair MP510, XPG SX8100, Sandisk Ultra, Kingston A2000 vb... modelleri ile Uyumlu) (AK-M2HS01-BK) - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik bunu atmışlar ama M.2'ye takınca sanırım bir daha çıkmıyormuş öyle bir şey istemiyorum.

Laptop değil.

M.2 soğutucu önerisi var mı? Çünkü anakartım M.2 soğutucusuz.
Kullandığım M.2: https://www.hepsiburada.com/intel-6...dpeknw010t8x1-p-HBV00000IIG2M?magaza=atlantis
Buna uygun bir soğutucu atarsanız sevinirim.
Akasa NVMe M.2 SSD Pasif Soğutucu (Samsung 980, Corsair MP510, XPG SX8100, Sandisk Ultra, Kingston A2000 vb... modelleri ile Uyumlu) (AK-M2HS01-BK) - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik bunu atmışlar ama M.2'ye takınca sanırım bir daha çıkmıyormuş öyle bir şey istemiyorum.
M.2 soğutucuları takmak için üzerindeki bilgi bandını sökmek gerekiyor. Bu da SSD'nin garantisini bitiriyor. Eğer kasanın hava akışını iyileştirme şansınız varsa öyle yapmanız daha iyi olur.

M.2 soğutucuları takmak için üzerindeki bilgi bandını sökmek gerekiyor. Bu da SSD'nin garantisini bitiriyor. Eğer kasanın hava akışını iyileştirme şansınız varsa öyle yapmanız daha iyi olur.

Kasamın hava akışı 3 tane önde fan içeri hava veriyor 3 tane yukarıda fan içeri hava veriyor 1 tane de arkada egzoz fan var M.2 SSD ekran kartının dibinde olduğu için ısınıyor sanırım.
M2 ssd ekran kartının üstünde duruyor
Bu şekilde:

IMG_20211008_152617.jpg

SSD'yi ekran kartının altına taşırsam sıcaklık düşer mi?

IMG_20211008_152733.jpg

Kasamın hava akışı 3 tane önde fan içeri hava veriyor 3 tane yukarıda fan içeri hava veriyor 1 tane de arkada egzoz fan var M.2 SSD ekran kartının dibinde olduğu için ısınıyor sanırım.
M2 ssd ekran kartının üstünde duruyor
Bu şekilde:

Eki Görüntüle 1183749

SSD'yi ekran kartının altına taşırsam sıcaklık düşer mi?

Eki Görüntüle 1183752
Birkaç derece fark edebilir. Çünkü ekran kartının gönderdiği sıcak havaya maruz kalıyor SSD. Ekran kartının önünde kalırsa sıcak havaya maruz kalmaz.

Birkaç derece fark edebilir. Çünkü ekran kartının gönderdiği sıcak havaya maruz kalıyor SSD. Ekran kartının önünde kalırsa sıcak havaya maruz kalmaz.

M.2 SSD'i yi ekran kartının altına taktım ama şimdi BIOS'a girince diğer diskler görünmüyor 1 tane SSD 1 tane HDD olması lazım.

M.2 SSD'i yi ekran kartının altına taktım ama şimdi BIOS'a girince diğer diskler görünmüyor 1 tane SSD 1 tane HDD olması lazım.
Bazı SATA portları kullanılamaz hale gelir onu kullandığınızda. Anakartın kitapçığına bakabilirsiniz onun için.

Bazı SATA portları kullanılamaz hale gelir onu kullandığınızda. Anakartın kitapçığına bakabilirsiniz onun için.

HDD ve SSD'yi başka SATA portuna mı takmam gerek çalışmaları için?
Anakartım bu hangilerine takmam gerek yardımcı olabilir misiniz? Msi Mpg Z390 Gaming Plus Soket 1151 DDR4 HDMI DVI M.2 Usb3.1 ATX Anakart incehesap.com

M2_2'ye taktığımızda SATA 5-6 kullanılmayacak diyor sanırım benim HDD ve SSD SATA 5-6 da çünkü 2'sini de görmüyor.
Tamamdır olayı anladım SATA'ları değiştireceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı