Intel Pentium 4 630 sisteme Windows harici OS önerisi

noname92

Kilopat
Katılım
13 Aralık 2015
Mesajlar
460
Çözümler
7
Çok eski bir bilgisayarım var. Çok saçma olacak ama elimdekilerle bir şey yapmak istiyorum. Pentium 4 630 işlemcili, 4 GB RAM olan ve AGP olarak takılabilecek çok güzel bir ekran kartlı (ATI ama modelini öğrenemedim) bir bilgisayarım var. Bu bilgisayar Windows işletim sistemi olarak XP'den fazlasını kaldırmıyor. Amacım bir program kullanmak vs. değil. Sadece internete girip takılmalık bir bilgisayar olsun istiyorum. XP sisteminde çalışan bir internet tarayıcı yok. Bu bilgisayara Windows harici bir işletim sistemi kurarak dediğim gibi bir amacı olacak bilgisayar olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fedora 36 XFCE/Mate/Cinnamon/KDE veya LMDE5 Cinnamon kurabilirsiniz.
 
Dediğiniz işletim sistemlerin videolarına baktım ve güzeller. Bu işletim sistemlerinde sürücüleri kurmak gerekiyor mu, nasıl oluyor bilginiz var mı?
Açık kaynak sürücülerin hepsi Linux çekirdeğinde gömülü zaten, sadece Nvidia'nın ve birkaç Wi-Fi kartının sürücüleri kapalı kaynak olursa ekstradan kurmanız gerekebilir. Onları da kurmak çocuk oyuncağı zaten ama sizin öyle bir sorununuz olmaz muhtemelen. Rufus ile flash belleğe dd modunda yazdırıp boot menuden flashı seçin, gelen önyükleme menüsünden başlatıp kurun sistemi ve kullanılmaya hazır halde olucak sisteminiz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı