İntel Pentium G2010 Ekran Kartı Önerisi

Daha fazla  
Arkadaşlar, 500 TL bütçem var.

İşlemci: İntel Pentium G2010 2.80 GHz
Ram:4 GB 1333 MHz RAM
Ekran kartı: AMD Radeon HD 5450 1 GB

Ekran kartı bazı oyunlarda sıkıntı yaşatıyor. O yüzden ben RX 460 almayı düşünüyorum darboğaz olur mu?
Bi de bu ekran kartına kaç Watt PSU gerekir? Bütçe 500 TL.

G3258 Darboğaz yapmıyor amma bi araştırın derim çünkü onun bir incelemesini bulamadım:)

Aralarında çok fark yok ikiside 22 NM tek fark GHZ değerleri. Dar boğaz yapmaz yani. Tabii bir sorun yoksa.

200 watt sağlam bir güç kaynağı yeter diye umuyorum. Sağlama alalım 300 ve ya 350 watt yeterli olur. Zaten ekran kartı 75 watt çekiyor. İşlemcinde 55 watt çekiyor. Sistemin geri kalanı zaten 30 watt falan çeker. Ama sağlama alalım 350 watt sağlam bir güç kaynağı.

Bilemiyorum. Amma araştırmasında fayda var

Yapmaması lazım. Yaparsa bana satarsın:D Şaka bir yana işlemcinde bir sorun yoksa ya da ana kart işlemciyi frenlemiyorsa dar boğaz yapmaması lazım. Ben Athlon 250 ile R7 250 kullanıyorum. Bazı oyunlarda %50 ve %60 dar boğaz yapıyor. Ancak bazı yerlerde Asus ana kartların AMD işlemcilerin performansını düşürdüğünü okudum. Bir kaç kişiye de sordum işlemcin o kadar da kötü değil o ekran kartını her türlü kaldırması lazım gibi cevaplar aldım.

PSU nun fotoğrafını atar mısınız?

Aralarında çok fark yok ikiside 22 NM tek fark GHZ değerleri. Dar boğaz yapmaz yani. Tabii bir sorun yoksa.

200 watt sağlam bir güç kaynağı yeter diye umuyorum. Sağlama alalım 300 ve ya 350 watt yeterli olur. Zaten ekran kartı 75 watt çekiyor. İşlemcinde 55 watt çekiyor. Sistemin geri kalanı zaten 30 watt falan çeker. Ama sağlama alalım 350 watt sağlam bir güç kaynağı.
Bu kadar emin nasıl konuşuyorsunuz ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoya baktığımızda G2030 ile GTX 950'nin çok fazla darboğaz yaptığını görüyoruz. G2010 ile RX 460 kesinlikle darboğaz yapacaktır.

Tam olarak bilmiyorum darboğaz olur mu olmaz mı ama GTX 750ti seçeneğini bir değerlendirmeni öneririm. Çünkü Nvidia kartlar AMD gpu'lara göre daha az işlemci gücü istiyor.

Bu kadar emin nasıl konuşuyorsunuz ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoya baktığımızda G2030 ile GTX 950'nin çok fazla darboğaz yaptığını görüyoruz. G2010 ile RX 460 kesinlikle darboğaz yapacaktır.

Dar boğaz konusunda hiç bir zaman emin olmamak gerekir aslında haklısınız baya dar boğaz yapmış. Kusura bakmayın. Ama güç kaynağı konusunda merak etmeyin. Onun doğruluğuna eminim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı