Aşağıdaki gibi bir sistem toplamayı düşünüyorum. İşlemcinin Intel olması önemli çünkü Android Studio ve programlamada kullanacağım ve bolca emulator kullanımı olacak bu sebeple Intel maalesef zorunlu benim açımdan. Bu sistem ile ilgili kafama takılan Intel anakartların en azından giriş seviyesi olanları 2666 MHz destekliyor AMD'ler gibi değiller bu sebeple seçim yaparken 2666 MHz seçtim fakat 3000 MHz seçersem eğer bir fark yaratır mı bu sistem özelinde? Pahalı OC anakart almayı düşünmüyorum, bu konu hakkında kafam karıştı yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Eğer anakartınız en fazla 2666 MHz destekliyorsa aldığınız bellekler bu değerde çalışır. 4000 MHz bellek alsanız da 2666 olarak çalışacaktır. Bir fark olmaz.
Merhaba hocam. Bende İ3 9100F işlemci, Asus Prime H310M-K R.20 anakartını kullanıyorum. 3000 Mhz 2 adet 8gb ram takılı. Anakartım maksimum 2666mhz destekliyor ama ben 2400 Mhz değerinde kullanıyorum bir türlü 2666 Mhz yapamadım Açıkçası İntel işlemcilerde sanırım mhz değeri o kadar da önemli değilmiş diye gördüm ne kadar doğru bilemem tabi bilgili arkadaşlar cevap verirse daha iyi olur.
Intel işlemcilerde de fark yaratıyor. Ne kadar yüksek frekans o kadar iyi olur sizin açınızdan. Tavsiyem en azından ucuz Z370 anakart ile yüksek frekanslı bellekler tercih etmeniz.
Teşekkür ederim yorumunuz için sanırım bu da XMP yi açınca çökmesinin cevabı. Peki hocam bir şey soracağım şu videoda
farklı mhz değerlerinde benim işlemci ile kullanıyor. Anakart farkı mı acaba?