Intel Rapid Storage Technology Nedir?

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Bilgisayarım açıldığı zaman saatin yanında olan küçük öğelerin arasında Intel Rapid Storage Technology diye birşeye rasladım. Üzerindeki işaret yeşil hale gelmeden bilgisayar çok kasıyor ve bunun yeşile dönmesi biraz geç olduğu için bilgisayar biraz da geç açılıyor. Bu neyin nesidir? Google amcadan biraz araştırdım. Sanırım anakart veya hdd ilgili birşey. Biraz daha basitçe anlatabilir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel Rapid Storage Technology (eski adıyla Intel Matrix RAID) yazılımsal ve donanımsal RAID sistemlerinin aksine firmware tabanlı bir RAID sistemidir. İlk olarak ICH6R "güney köprüsü" yongasında görülmüştür. Intel güney köprüsünün sonuna bir "R" takısı koyarak -ICH9 yerine ICH9R gibi- bu güney köprüsünün Matrix RAID teknolojisini desteklediğini belirtmektedir.

Bütün RAID teknolojileri gibi Matrix RAID de iki veya daha fazla fiziksel diski işletim sisteminin tek disk olarak algılamasını sağlayarak veri kaybını en az indirir veya performansı artırır.

2010 yılında Intel Matrix RAID'i "Intel Rapid Storage Technology" olarak değiştiren Intel, kullanılan yazılımın arabirimini de değiştirerek daha basit olmasını sağlamıştır.

Bu yazılım, bilgisayarınıza AHCI sürücülerini kurduğu için performansı artırmaktadır. Bu bağlamda silmenizi tavsiye etmem. Hatta mümkünse güncelleyin:

https://www.technopat.net/forum/ayg...torage-technology-10-8-0-1003-2012-surum.html

Çoğu insan bilgisayarı ilk aldığı gün nasılsa öyle kullanıyor. Yani hdd'nin yanına bir ssd ekleyeyim falan gibi bir derdi yok.
Kısacası tek bir harddiskiniz var ve bilgisayarınızı öyle kullanıyorsanız rapid storage teknolojisiymiş smart response imiş boş.

Çoğu insan bilgisayarı ilk aldığı gün nasılsa öyle kullanıyor. Yani hdd'nin yanına bir ssd ekleyeyim falan gibi bir derdi yok.
Kısacası tek bir harddiskiniz var ve bilgisayarınızı öyle kullanıyorsanız rapid storage teknolojisiymiş smart response imiş boş.

Boş olan bir şey varsa senin bu yorumundur. AHCI sürücüleri kurulduğunda disk okuma/yazma performansında %10 gibi bir artış oluyor.

rapid technology de ciddi hız farkı var ama güney köprüsü cart curt bunlar detay... şöyle diyeyim 2 tane ssd niz var aynı model olması gerekli bunları birleştirip raid 0 olarak tnaıttınız 30 gb lık dosya okurken bu okumayı 2 ssd den aynı anda yapıp paralel çalışarak hız kazandırıyor.. yani 20 mb birinden 20 mb birinden okuyarak normalde birleşik olmasa 20 mb okurken artık 40mb okumayı sağlıyor sisteminiz destekliyorsa bence uygulayın

AHCI modu desteklediğini gösteriyor. Yani örnek vermek gerekirse;
İki SSD'nizde bulunan veriler Technopat olsun. Normalde sırasıyla verileri işler yani ilk ''T'' harfiyle başlayarak sırasıyla işlemeye başlar. Durum iki SSD AHCI modundayken Technopat kelimesinin 'Tech'' olan bölümünü biri ''nopat'' bölümünü diğer SSD işler. Bu sayede veri işlemeyi daha hızlı şekilde yapar. Bahsettiğiniz teknolojide bu mod için tasarlanmış bir yazılımdır.

Ben IRS'yi kaldirim... Zira task manager'de bilgisayari cok kastigini gördüm... Kaldirmama ragmen bir performans eksikligi olmadi... Tabii herkesde ayni olacak diye birsey yok... Yani bilgisayari kasmiyorsa olmasi olmamasindan daha iyidir...

Geri
Yukarı