Intel stok fan sökülmüyor

WizardRKT

Hectopat
Daha fazla  
Intel stok fanı çıkarmaya çalışıyorum. Vidaları çevirdim yukarı kaldırdım vidalar gevşek fakat soğutucuyu bir şey tutuyor, gelmiyor bir türlü. Fotoğrafta ekledim. Neyi yanlış yaptım olmuyor?

Dosya Ekleri

• 20250614_143514.jpg
    20250614_143514.jpg
    319,8 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleyen: Moderatör:
Intel stok fanı çıkarmaya çalışıyorum. Vidaları çevirdim yukarı kaldırdım vidalar gevşek fakat soğutucuyu bir şey tutuyor, gelmiyor bir türlü. Fotoğrafta ekledim. Neyi yanlış yaptım olmuyor?
Kasanın arka kapağını da çıkartırsanız tam bu kısımda vidaların hala tuttuğunu görebilirsiniz. Vidaları tam sökememişsiniz muhtemelen. Bastırarak ok yönünde döndürmeniz gerekmekte.

Anakarta geçen tırnaklar biraz şişmiş olabilir üstteki vida yerlerini çevirip çekerseniz gelmesi lazım, gelmezse anakartın arkasından ben pense ile biraz sıkıştırp çıkarmıştım eski kasamda ama 2 tanesi elimde kaldı.

Hocam önemli bir işiniz yoksa (işlemci değiştirmek gibi), sistem düzgün şekilde çalışıyorsa ellemeyin.
O tip soğutucuların tırnakları çok kolay kırılıyor, elinizde kalma ihtimali yüksek (tekrar takarken iki ayağını kırmıştım).

Technopat Haberler

Geri
Yukarı