Intel Turbo Boost özelliğinini BIOS'tan kapatma

dr.burakayik

Hectopat
Merhabalar. i7 9750H 2.6 GHz işlemcili laptopa sahibim. Oyunlar esnasında işlemci hızı 4000'lere çıkıyor ve sıcaklık ortalama 78-85 arasında seyrediyor. Yer yer de 85-90 arasına çıkıp iniyor. BIOS'a girip Intel Turbo Boost özelliğini kapattığımda işlemci hızı 2.6GHz'ye sabitlenmiş oldu ve sıcaklık 69-74 arasında sabitlendi. Bu yaptığım işlemin bilgisayara, işlemciye... Herhangi bir zararı olur mu? Ayrıca oyun esnasında ufak bir performans düşüşü oldu fakat sorun yaratmayacak düzeyde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi işlemleri uyguladınız bu konularda çok bilgisi olan birisi değilim yardımcı olabilir misiniz?

BIOS üzerindeki işlemlerden bahsediyorsanız BIOS ekranında performans sekmesinde turboboost tikinden baska bir işlem yok. Tiki kaldırıp kaydedşp exit deyip çıkacaksın. Throtlestop uygulamasını diyorsanız resimdeki yuvarlak içindeki kısımla açıp kapatabilirsiniz.

tamamdır Throtlestop kullanarak kapatacağım .Yardımın için teşekkür ederim.

Hocam ben de GTX 1660 Super kullanıyorum. Sizce darboğaz olur mu?

Bende Gtx 1650 ekran kartini turbo boost kapalı olarak kullanıyorum. İ7 9750h, 2.6Ghz sabit hiz ve darboğaz yapmıyor. Oyununa göre işlemciyi ThrottleStop ile 3.2 Ghz max olacak şekilde sabitliyorum.
hocam bu işlemi nasıl yaptınız bende aynı model işlemci ve grafik kartını kullanıyorum(Acer Nitro 5) bana yardım edermisiniz

Hocam bu işlemi nasıl yaptınız bende aynı model işlemci ve grafik kartını kullanıyorum(Acer Nitro 5) bana yardım eder misiniz.

3.2'ye sabitlemeyi soruyorsanız eğer ThrottleStop'u açınca TPL yazan sekmeye tıklayıp Max,min ve range yazan yerde Max değerde bende yazıyor normalde, onu 32 yapıyorum. Daha dogrusu Max kaç olmasını istersem onu yapıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…