Render ve Gaming için Intel mi AMD mi?

Ah zamanında mod başvuru yaptığımda almadılar. Alsalardı göstererirdim de işte. Şimdi aldıkları çok güzel sanki daha başlıktaki saçmalığı görmeden onaylıyorlar konuyu.
Hocam çok bu tür konularda yorum yapmayın gereksiz mesaj cezası veriyorlar sonra. Büyük ihtimal bunu yazdığım için ben de yiyeceğim.
 
Hayrola AMD fan boyları mı linçlemis beni gülerek. Kanka dönünde bir yerlerinize gülün :) herhangi bir marka iyi demedim Intel pahalı AMD F/P'dir yani. Fanboy olmayın Allah aşkına 😂
 
AMD'de tercihin Ryzen 5 5600X'in altında bir işlemci ise rakip Intel işlemciler, 10100F ya da 10400F gibi fiyat performans konusunda özellikle güncel maliyetleri ile daha avantajlı gibi duruyorlar. Ancak 5600X ve üzerinde bir işlemciye bakıyorsak Intel tarafında özellikle TDP'yi işin içine katar isek dezavantajlı bir konumda duruyor. Yine de tercihinizde ne amaçlı kullanmak istediğinizin önemi büyük, her iki markanında kullanım amacınıza göre artı ve eksi yönleri mevcut.
 

Nasıl olsa bütçe yok. Bence güncel bir DDR5 tabanlı sistem iyi gider. RAM, soğutucu falan da lazım. Onları da öneririz isterseniz.

@Jonathan North, Intel seviyordunuz. Ben ASUS bir anakart seçtim. Sizden de bir atılım bekliyorum. 🧐
Hazır ASUS anakart demişken arkadaş belki evinde OC rekoru vs de denemek isteyebilir düşüncesiyle 12900K ile beraber şöyle bir model de düşünebilir elbette, nasıl olsa dediğiniz üzere ortalıkta bütçe yok, RAM'leri de en tepe DDR5 modellerden seçebilir isterse.

Asus Rog Maximus Z690 Hero Intel Z690 LGA1700 DDR5 6400 HDMI Thunderbolt 5x M2 USB 3.2 AX Wi-Fi + BT Aura RGB 2.5Gbit LAN ATX Thunderbolt 4, PCIe 5.0, 20+1 Güç Aşaması, Windows 11 Ready : Amazon.com.tr: Bilgisayar
 
Ne saygısız insanlarsınız sizi kaale almıyorum bu satten sonra hadi eyvallah.
Ben memnun kalmadıysam kalmadım ille memnun edecekler.
IMG_0934-1-750x445.jpg

Sistem özelliklerini yaz.
Madem ortaya bir şey söyledin.
Yaz da sorunun nerede olduğunu bulunur
 

Yeni konular

Geri
Yukarı