Intel vs AMD

Bütçe
30000

mert kesler

Picopat
Daha fazla  
Vallahi hocam ben 80 falan görüyorum. Soğutucu alınca bakarız artık sıcaklıklara.

Yüksek model işlemciler yüksek performans için yüksek güç tükettikleri için stok fanlar üst modellerde genelde yetersiz kalır bir sıvı soğutma ya da markası iyi olan bir kule tipi fanlar sorun halledilir.

Mr. Ozmutlu

Centipat
Makaleler
1
Yer
New Jersey
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5600
Asus Rog Strix B550-F
Adata Spectrix D41 3200mhz cl16 x2
Asus Dual Rx6700XT
Kingston KC3000 1TB
Asus Tuf GT301
Asus Tuf 750B

Lenovo G24-20 165hz
Razer Deathadder V2 Mini
Philips Spk8605
Meslek
Cyber Security Developer
Yüksek model işlemciler yüksek performans için yüksek güç tükettikleri için stok fanlar üst modellerde genelde yetersiz kalır bir sıvı soğutma ya da markası iyi olan bir kule tipi fanlar sorun halledilir.
Şuanda bütçem olmadığı bende soğutucu alamadım. Bir kaç ay sonra iyi bir soğutucuya geçmeyi planlıyorum.

Ben çok rahatsız olurdum.
Ben keyfime bakıyorum. Pek iş ve oyun esnasında sıcaklıklara falan bakmadığım için kafama takmıyorum ki takmaya fırsatımda kalmıyor.

SqueS

Hectopat
Yorumlara bakınca adamın kafası daha çok karıştı eminim :D bende AMD tavsiye edebilirim Ryzen 5 1600 AF, Ryzen 5 3600, Ryzen 5 5600 kullandım ısıdan yana veya herhangi bir sorun yaşamadım.

kino

Zettapat
Makaleler
34
O konuda AMD çok iyi. Bir i5 9400F aldım değiştirmek için anakart değişmem lazım.

Konuda herkes DDR4 bazında gitmiş ama DDR5'te şimdilik ne olacağını zaman gösterecek. Intel 12. ve 13. nesiller aynı soketi destekledi, AMD yine kendi soketini baştan sona kadar götürebilecek mi çok erken konuşmamak lazım, çünkü ucuz X670 anakartlarda bile 7000 serisi %10 civarı performans kaybediyor. Bu da daha güçlü nesillerde eski anakartla uyumlu olsa bile önemli performans kaybı yaşanma riski demek.

Ben Intel 13. nesil vs AMD Ryzen 7000 bazında bakıyorum. İkisi de bayağı sağlam. Intel'i bir tık daha çok beğendim diyebilriim.

purrito

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul, Türkiye
Intel tarafında OC yapacaksanız platform (anakart) masrafı çok daha fazla oluyor. Intel çok iyi işlemcileri dışında sıcaklıkları iyi. Ayrıca 30.000 bütçe ile 3070 sistem alınmaz.

mert kesler

Picopat
Daha fazla  
Şu anda bütçem olmadığı bende soğutucu alamadım. Birkaç ay sonra iyi bir soğutucuya geçmeyi planlıyorum.

Ben keyfime bakıyorum. Pek iş ve oyun esnasında sıcaklıklara falan bakmadığım için kafama takmıyorum ki takmaya fırsatımda kalmıyor.

O zaman eğer alacağınız işlemci güçlü bir işlemciyse yani ısınma sorunu yapacaksa birkaç ay stok fan sizi idare eder. Çok yük bindirecek oyunlar ve programlar kullanmyabilirsiniz soğutucu alana kadar isterseniz. Bu arada şimdiden bir uyarıda bulunayım eğer olurda AMD işlemci alırsanız stok fanı yerine tam oturttuğunuzdan emin olun iyi vidaalamak içinde önce sağ alt sonra sol üst gibi çapraz vidalayın. Ayrıca birkaç ay sonra fan değişimi için stok fanı çıkartırken tutup çekmeyin işlemciden olursunuz yavaş yavaş sağ sola çevire çevire yumuşatıp sonra ufaktan çekip alabilirsiniz. Bilgi olsun diye söyledim.

Mr. Ozmutlu

Centipat
Makaleler
1
Yer
New Jersey
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5600
Asus Rog Strix B550-F
Adata Spectrix D41 3200mhz cl16 x2
Asus Dual Rx6700XT
Kingston KC3000 1TB
Asus Tuf GT301
Asus Tuf 750B

Lenovo G24-20 165hz
Razer Deathadder V2 Mini
Philips Spk8605
Meslek
Cyber Security Developer
O zaman eğer alacağınız işlemci güçlü bir işlemciyse yani ısınma sorunu yapacaksa birkaç ay stok fan sizi idare eder. Çok yük bindirecek oyunlar ve programlar kullanmyabilirsiniz soğutucu alana kadar isterseniz. Bu arada şimdiden bir uyarıda bulunayım eğer olurda AMD işlemci alırsanız stok fanı yerine tam oturttuğunuzdan emin olun iyi vidaalamak içinde önce sağ alt sonra sol üst gibi çapraz vidalayın. Ayrıca birkaç ay sonra fan değişimi için stok fanı çıkartırken tutup çekmeyin işlemciden olursunuz yavaş yavaş sağ sola çevire çevire yumuşatıp sonra ufaktan çekip alabilirsiniz. Bilgi olsun diye söyledim.
Zaten hocam 5600 kullanıyorum şuanda bir süre stok fan kullanicam diye iyi bir termal macun aldım şu anda max:80 görüyorum. Ayrıca bu bilgilendirmeniz bir çok kişiye yardımcı olacaktır.

mert kesler

Picopat
Daha fazla  
Zaten hocam 5600 kullanıyorum şu anda bir süre stok fan kullanacağım diye iyi bir termal macun aldım şu anda Max: 80 görüyorum. Ayrıca bu bilgilendirmeniz birçok kişiye yardımcı olacaktır.

5600 de zaten stok fanda ısınma sorunu oluyor evet. Aslında stok fanlardaki termal macun kaliteli fakat yoğun bir macun biraz. Aldığınız stok fana sürmenize gerek var mı bilmiyorum ileride alacağınız soğutucu için saklayabilirseniz ama büyük macun aldıysanız süredebilirsiniz sizin isteğinize bağlı tamamen.

Yeni konular

Yukarı