Intel Xeon E-2678 V3 için soğutucu önerisi

En üstte yazdı ya adam.

Hatta konu başlığında bu yazıyor. "Intel Xeon E-2678 v3"
2680 V3 ile özellikleri aynı. Tek farkı 2678 V3 DDR4 RAM destekliyor. Yani 2678 V3'ün özelliklerini öğrenmek için 2680 V3'ün sayfasına bakılabilir.
ECC sen boş ver.

Tak 2 tane klasik DDR4 16 GB RAM bırak 2933MHz olsunlar.
Ben de öyle düşünüyorum.
Bunlardan 4 tane almayı düşünüyorum.

Tek 16 GB'yi desteklemiyor mu işlemci.

Ayrıca render tam olarak ne oluyor anlatır mısın bana?

Buradan alabilirsiniz aslında.

Bunun için sağlam bir anakart ve güç kaynağı lazım. İşlemci normal çalışarak 120W çekiyor. Bir overclock yapsan daha çok olacak.

Anakart olarak kesinlikle MSI,ASUS veya GIGABYTE tarzı güvenilir bir marka alman lazım ve overclock destekli olması lazım. Anakartın X99 olması lazım.

Huanzhi iyi anakart ama Aliexpress'den anakart almak biraz riskli olacağından Türkiye içi Huanzhi anakart varsa alabilirsin.

İşlemci soğutucusu olarak sağlam bir şey almalısınız çünkü işlemciniz ortalama 130W-140W çekecek bu ne demek çok ısınacak demektir.

Ek olarak XEON sistem toplamak yürek ister. Emek ister.

Soğutucu 4-6 ısı borulu 2-3 fanlı bir model işini göreceğini düşünüyorum.

Çift XEON işlemcili toplarsan en az 800W 80 Plus sertifikalı bir güç kaynağın olsun.

Ben biraz XEON sistem toplama hakkında bir bilgim var. YouTube üzerinden yapılan videolara pek inanamayın. Güvenilir kanallar yaptıysa doğrudur.

MSI, ASUS, GIGABYTE markalı X99 anakart bulmak neredeyse imkansıza yakın bir şey galiba. Ben pek göremedim ve bulamadım. Aliexpressde var ama çok pahalı. Bularsanız ben tebrik ederim.

İş için kullanacaksınız o yüzden anakarta ve güç kaynağına önem vermeniz gerekir.

400-500 TL'lik bir işlemci soğutucusu yeterli olacağını düşünüyorum.

Kasanın önü mesh yapılı olursa iyi olur çünkü çok ısınan bir sistem olacak.

FSP Hydro G 850W PSU'sunu alacağım. İşlemciyi yurt dışından alamam. Anakartım Huananzhi marka. Bilindik markalardan arasam da bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…