Intel'in yeni soket değişimi

İyi olur, bir de fiyatlar biraz düşse çok daha iyi olur da. İmkanı yok.

Ayrıca arkadslar eklemeyi unuttum, yeni işlemcilerde yüksek performanslı xe grafik birini de buluacakmis. En güçlü APU AMD işlemcisinden daha iyi olduğu testlerde görünüyor ki grafik birimi hala yolun başında sayılır. Ben Intel'in o konuda başaracağını düşünüyorum. Ve 10nm falan olsa da 14Nm'de yapacağı gibi 10Nm'nin iliklerine kadar kullanacağını düşünüyorum.

Anakartları nerenizle incelediniz bilmiyorum fakat B450M-S2H gibi bir giriş seviyesi anakart ile dahi Ryzen 3 1200'ü stabil olarak 4.2GHz'de çalıştırmayı başarıyordum, soğutucum olsa öyle kullanırdım.

Kaldı ki Intel OC canavarı diyorsunuz, vallaha gülmekten düşüyordum. Unlocked işlemci bulursanız OC yaparsınız elbet

AMD soket değiştirmiyor olayını değinirsek, aynı güçteki işlemci, 100 dolar ucuz. Alın size inovasyon hocam. i9 9900K var, 14nm, fiyatı $500, yanında soğutucu gelmiyor, oldu $550. Diğer yanda var Ryzen 9 3900X, yanında iş görür derecede iyi bir soğutucu geliyor, fiyatı ahanda Amazon'da $410. Basit matematik ile aradaki farkın $140 olduğunu görebiliyoruz sanırım. Daha ucuza aynı performans.

Ayrıca zaten Ryzen 5 3600 gibi bir işlemciye B350 almak pek doğru bir seçim olmamış, burada hata yapmışsınız bile.

Ayrıca dolar kuru ve enflasyonun olmadığı ülkelerde kapış kapış sattığını iddia etmişsiniz Intel'in. AMD şu an Japonya pazarında %67 oranına ulaştı. Japonya'da kur ve enflasyon ne arar hocam? Yurt dışında toplanan sistemlerin neredeyse 4'te 3'ü Ryzen kullanırken Intel nerede kapış kapış satıyor anlamadım.
Amazon'da en çok satılan 10 işlemciden 7'si AMD Ryzen kusura bakmayın hocam.

Adamın parası bol da olsa Ryzen'e yönelebiliyor. Her işlemci değiştirmek istediğinde saatlerce orada burada gezip, şu işlemci şu anakarta uyar mı diye uğraşmak istemiyor sonuçta. Paranın havadan yağmadığını herkes biliyor. Cebinde ekstradan 300 dolar istemez misin hiç?

Uzun lafın kısası, parası çok olan ya üst seviye bir Intel alıyor(i9 9900K gibi veya i7 9700K gibi) ya üst seviye bir Ryzen alıyor.(3900X, 3800X gibi) Bizim gibi parası olmayanlarda ya Ryzen 5 1600AF alıyor, ya da Ryzen 5 2600, Ryzen 5 3600 alıyor.

AMD daha avantajlı görünüyor. Mainstream kitlesini tamamen almış, üst seviye de pay sahibi. Intel ise görüldüğü kadarı ile genelde üst seviyede satılıyor.
Unutmayın ki mainstream kullanıcıları çoğunluktadır, mainstream kitlesini yakalayan işi bitirir.

Son düzenleme:

Intel'in K serisi işlemcileriyle Ryzen serisinin OC potansiyelleri ortada, görünen köy kılavuz istemiyor, AMD'nin bu noktada kendisini geliştirmesi gerekiyor maalesef. Ayrıca B350 olup VRM besleme ve soğutma üniteleri güçlü olan anakartlarda bile R5/R7 serisine adam akıllı hız aşırtma yapılamıyor.

Nereye sorsanız R5/R7 için overclockta kimse size B350 önermez. B450 önerilir her zaman, bir bildikleri var değil mi?
Peki bahsi geçen Intel'in OC potansiyeli binlerce liralık anakartlarda mı işe yarıyor yoksa B350 gibi çok iyi olmayan anakartlarda mı işe yarıyor? Neyi neyle karşılaştırdığımızı merak ediyorum sadece.

Peki binlerlerce liralık X570 anakartlarla standart bir sıvı soğutma desteği ile 5 Ghz hız sınırını aşan Ryzen bir işlemci gösterebilir misiniz? Ayrıca işin içine parayı neden kattığınızı da anlamış değilim, burada hangisinin F & P olduğu tartışılmıyor ki zaten pahalı versiyon AMD anakartlarla da adam akıllı OC yapılamıyor.

Intel pazarda iyice küçülecek gibi görünüyor. 2017'de almış olduğum B450 anakarta 2020 yılında çıkan işlemciyi takabiliyorum. Intel bu süre içinde üçüncü defa soket değiştiriyor.

Dediğinize katılıyorum, Intel OC konusunda cidden çok iyi.

AMD işlemci de ve ekran kartında tam olarak stabiliteyi ne yazık ki sağlayamadı hala sorunlar var özellikle ekran kartında forumda kaç tane konu gördüm bununla ilgili. Keşke sağlıklı bir şekilde stabiliteyi yakalasa da F/P olarak direkt alsak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…