Intel'in yeni soket değişimi

5GHz'nin sınırın aşınca uzaya mı çıkıyoruz? Intel 5GHz'ye tüm çekirdeklerde çıkıyor çünkü daha az çekirdeğe sahip, buna başarı mı diyoruz? 12 çekirdekle 5GHz yapsınlar o zaman helal olsun derim.

Ayrıca işin içine para katmama gibi bir şansınız yok, bedava satılmıyor bunlar. Para katmıyor olsak on binlerce liralık işlemciler yaparlardı, günümüzün 3 katı olurdu, kim alırdı? Oldukça küçük bir kesim. Bu işler maalesef parayla işliyor, parasının değerini hak etmeyen şeyi almazsınız, milyonlarca liramız yok. F/P olayınıda işin içine katmadım zaten. Üst seviyeden fiyat performans mı olurmuş?

Sonuç olarak Intel'in iyi OC performansına sahip olması kadar normal bir şey yok bu durumda.

[

Intel'in 12 yıl önce çıkardığı QX işlemcisi 3.20'de gelirken 4.2'ye ve biraz üstüne hava soğutmayla rahatlıkla çıkıyor. Sizin burada OC potansiyeli dediginiz buysa eğer eski anakartlarda bile bunu başarabiliyordu Intel. Su anki işlemcilerine de OC yapılması ne kadar gerekir bilmem.
(45nm)

Ryzen ve Intel Core'den 12 yıllık QX işlemciye nasıl geldik? Arada uçurumlar var, bambaşka bir yer. Doğru bir karşılaştırma olmadığı kanısındayım.

Ve ayrıca kaç kişi aldı ya da alacak bilmiyorum ama bence 10 ve 11 nesil alınmak yerine 12 13 beklenmeli. Hatta direk 13.o zamana kadar idare edebilecek bir işlemcisi olanların bence almaması gerek çünkü Intel'in iddası bu sefer az değil, xe yüksek performans grafik birimli çıkarıcaz diyor, düşünsenize ekran kartsız Witcher 3'ü 1080P'de orta yüksek grafiklerde oynuyorsunuz 50-60 FPS'lerde. Bence harika bir şey, tabii bir de sebebi şu buna AMD'nin bir hamlesi olacaktir. Belkide AMD daha iyisini çıkarıcak. Asil sebep de bu olmalı bence. Intel'in atağına AMD'nin karşılığı.

Ryzen ve Intel Core'den 12 yıllık QX işlemciye nasıl geldik? Arada uçurumlar var, bambaşka bir yer. Doğru bir karşılaştırma olmadığı kanısındayım.

GHz ve OC performans ı konuşuyordu arkadaşlar. Intel'in OC'da kotu olduğunu.

İki tarafında artı ve eksileri ve OC bakımından Intel açık ara önde ama F/P bakımından AMD önde 1.500-2000 lira bandındaki işlemciler arasında Intel tercih edilemez ülkemizde ama intelede burada laf atmak çok saçma oyun bilgisayarımda i7 9700K kullanıyorum aldığım soğutma sayesinde güzel OC oluyor ama aynı performansı AMD'de yaşayacağımı sanmıyorum ama çalışmayıp bütçem düşük olsa koşa koşa AMD alırdım ama yabancı ülkelerdeki ekonomi bu kadar kötü olmadığını sayarsak Intel hala satmaya devam eder.

Intel 5GHz'ye tüm çekirdeklerde çıkıyor çünkü daha az çekirdeğe sahip, buna başarı mı diyoruz? 12 çekirdekle 5GHz yapsınlar o zaman helal olsun derim.
Saçmalamışsın resmen. Çekirdek sayısının az veya çok olması çıkabildiği frekans hızını etkilemiyor. Yani uzaktan yakından alakası bile yok. Şu an 10 çekirdekli 10900K'nın tüm çekirdekleri 5.3 GHz'e OC'lanıp rahatlıkla kullanılabiliyor. Adamlar istese bunu 20 çekirdekli bir işlemcide de yapabilir 50 çekirdekte de.

Ayrıca frekans hızı oyun performansını doğrudan etkileyen bir faktör. Ne kadar yüksek olursa o kadar daha iyi performans alırsın. Günümüz oyunlarında da halen daha geçerli bu durum.

Son düzenleme:
Evet, 5.2GHz'de 316W güç çekerek mükemmel bir iş çıkarıyor, peki sıcaklığını nasıl koruyabiliyor? Üstüne üstlük o kadar overclocka rağmen renderde hala bir 3900X değil.

Evet, 5.2GHz'de 316W güç çekerek mükemmel bir iş çıkarıyor, peki sıcaklığını nasıl koruyabiliyor?

Vallahi hocam soğutmayla güzel oluyor OC yapacak olanlar benim gibi önlemini alıyor zaten ama AMD'nin 3600 işlemcisi ocsiz bile ısınabilen bir işlemci bazı işlemcilerindede ısınma sorunu yaşıyolardı sanırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
14:00.

Evet, 5.2GHz'de 316W güç çekerek mükemmel bir iş çıkarıyor, peki sıcaklığını nasıl koruyabiliyor?

O beğenmediğiniz süper işlemcilere çamur atmayı bırakıp keşke söylediklerimizin doğruluğunu tasdikleyecek şekilde yorum yapsaydınız daha yapıcı olurdu. Bu arada önceki mesajlarınızda da birtakım bilgi eksikleriniz mevcut, mümkün mertebe bu noktalarda işkembeden sallamayı bırakıp sizi araştırmaya davet ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…