Technopat'da okuduğuma göre 12.nesil LGA 1700 olacak ve 10nm olacakmış, ne düşünüyorsunuz?
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartları nerenizle incelediniz bilmiyorum fakat B450M-S2H gibi bir giriş seviyesi anakart ile dahi Ryzen 3 1200'ü stabil olarak 4.2GHz'de çalıştırmayı başarıyordum, soğutucum olsa öyle kullanırdım.AMD Soket değiştirmiyor da ne oluyor? Kalitesiz B450 anakartlar ve kalitesiz silikonlarla işlemciler Overclockla 100 MHz bile artmıyor. Yüksek frekanslar için yine pahalı bir X570 almak gerekiyor. Bugün 6-7 yıllık i7 4790K'nın bile gideri var. OC ile canavar olup çoğu ekran kartını besleyebiliyor. Birde 3 senelik Ryzen 1000 serisine bakın.
Şöyle bir gerçek var ki gömüp durduğunuz Intel mühendislik ve silikon kalitesiyle bugün AMD'nin 7nm ile zar zor başarabildiğini 14nm ile rahat rahat başarıyor. Dolar Kuru veya enflasyon derdi olmayan ülkelerde Intel hala kapış kapış satılıyor. Bunları Ryzen 5 3600 kullanan birisi olarak yazıyorum. B350 Anakart ile çekmediğim çile kalmadı. Sözde soket aynı uyumlulukta var ama çeşitli stabilite sorunları var. Bana kalırsa olması gereken soketin değişmesi.
Anakartları nerenizle incelediniz bilmiyorum fakat B450M-S2H gibi bir giriş seviyesi anakart ile dahi Ryzen 3 1200'ü stabil olarak 4.2GHz'de çalıştırmayı başarıyordum, soğutucum olsa öyle kullanırdım.
Kaldı ki Intel OC canavarı diyorsunuz, vallaha gülmekten düşüyordum. Unlocked işlemci bulursanız OC yaparsınız elbet
Ayrıca zaten Ryzen 5 3600 gibi bir işlemciye B350 almak pek doğru bir seçim olmamış.
Nereye sorsanız R5/R7 için overclockta kimse size B350 önermez. B450 önerilir her zaman, bir bildikleri var değil mi?Intel'in K serisi işlemcileriyle Ryzen serisinin OC potansiyelleri ortada, görünen köy kılavuz istemiyor, AMD'nin bu noktada kendisini geliştirmesi gerekiyor maalesef. Ayrıca B350 olup VRM besleme ve soğutma üniteleri güçlü olan anakartlarda bile R5/R7 serisine adam akıllı hız aşırtma yapılamıyor.
Nereye sorsanız R5/R7 için overclockta kimse size B350 önermez. B450 önerilir her zaman, bir bildikleri var değil mi?
Peki bahsi geçen Intel'in OC potansiyeli binlerce liralık anakartlarda mı işe yarıyor yoksa B350 gibi çok iyi olmayan anakartlarda mı işe yarıyor? Neyi neyle karşılaştırdığımızı merak ediyorum sadece.
Dediğinize katılıyorum, Intel OC konusunda cidden çok iyi.Peki binlerlerce liralık X570 anakartlarla standart bir sıvı soğutma desteği ile 5 Ghz hız sınırını aşan Ryzen bir işlemci gösterebilir misiniz? Ayrıca işin içine parayı neden kattığınızı da anlamış değilim, burada hangisinin F & P olduğu tartışılmıyor ki zaten pahalı versiyon AMD anakartlarla da adam akıllı OC yapılamıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.