İnternet 30 dakikada bir 4-5 saniyeliğinde gidiyor

Bartu Aydemir

Decapat
Daha fazla  
Yurt dışında bir yurtta yaşıyorum ve her odada odaya özel internet ve modem var. Ethernet kullanıyorum, internetin hızı gayet yüksek (ortalama 800-1000MBPS) ancak her yarım saatte bir internet gidiyor. Mesela saat 16'da gidiyor, geri geliyor ve saat 16:30'da tekrar gidiyor. Sorunun kaynağını bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Odada fiziki olarak bi cihaz var mı ? Modem, router vs.
Var. Sorunun ne olduğunu öğrendim. 30 dakikada bir IP lease atıyor. Bu da internette kısa süreliğine duraklama yaratıyor. Lease ayarını kapatmaya çalıştım ancak routerin paneline ulaşamadım. Router Tp-Link ve tplinkwifi.net/192.168.0.1/1.1 işe yaramamakta, ulaşamıyorum. Tp Link tether uygulamasını bile indirdim onla bile bağlanamıyorum. Sanırsam yurtla alakalı bir durum.

Evet ben evime TP-Link menzil genişletici almıştım birkaç gün bu sorunları yaşadım. Firmware güncellemesi yaptıktan sonra sorun düzeldi. Arayüze ulaşabilirsen bunu deneyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…