İnternet arada bir gidip geliyor

Daha fazla  
İnternet arada bir gidip geliyor, modeme baktığımda bir sorun yok. Fakat düzgünce girerken bir anda İnternet'in gitmesi ve sitenin gizlilik hatası vermesi sinirimi bozuyor.
Online oyuna girsem kim bilir ne olacak (online oyunları sevmem pek). Servisi aradığımızda yeni bir şey öğrendim, modem her resetlendiğinde farklı bir İP adresi veriyormuş.
Bu ip adreslerinden bazılarında İnternet geldiğini bazılarında gelmediğini söylediler. Ama bu gidip gelmesini açıklamıyor. Neden gidip geliyor, çözüm öneriniz var mı?

Bu konuyu açarken bile İnternet gitti, ama geri geldi bende konuyu açtım.

Bunun bir çok sebebi olabilir.
  1. Alt yapınızın desteklediği hız, paketinizden düşük ise bu kopmalara yol açabilir.
  2. Alt yapınız ADSL ve eski ise kopma yaşanabilir.
  3. Modeminizden kaynaklanıyor olabilir. Farklı bir modem deneyin.
  4. Bu sorun telefonunuz da veya başka bir cihazda olmuyor ise temiz kurulum yapmayı veya güncellemelerinizi kontrol etmeyi deneyin.
İnternet sağlayıcınızı arayarak teknik servis cağırabilirsiniz. Memnun olmadığınızı ve başka bir firmaya geçeceğinizi söylerseniz işiniz biraz daha hızlana bilir.

İnternete kablosuz bağlanıyorsanız, modeminiz eski ise (Wi-Fi routerınız) ve çevrenizde çok fazla kablosuz ağ var ise bu sorun olabilir. Benim de başıma geldi, Turkcell'in uyduruk fiber modemi yüzünden. Kaliteli bir router aldım, sorun ortadan kalktı.

Tabi kablosuz bağlanmak en ideali.
Ancak bu bağlantı kopmaları kablolu bağlantı sırasında oluyor ise; 1-ağ sürücülerinizi kaldırıp yeniden kurun. 2-servis sağlayıcınıza ulaşın, bağlantınızı kontrol etsinler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı