İnternet bağlantı kablo kopukluğu nasıl anlaşılır?

larenno

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Sabah bir anda internet gitti modemi sıfırlayıp çektim taktım bina içindeki kabloları kontrol ettim yerinden oynattım ama düzelen bir durum olmadı.
Modemde sadece Power ve Wi-Fi ışığı yanıyor onun haricindeki normalde internet ve ADSL ışığı yanardı onlar yanmıyor.
Bilgisayarda ağ bağdaştırıcılarında gönderilen ve alınan değerleri artıyor ama çok yavaş (10binlerde)
192.168.1.1'de ise panelde gönderilen/alınan değerler tamamen sıfır olarak gözüküyor.

Modemde dsl ışığı yanmıyorsa kabloyla ilgili bir sorun vardır muhtemelen.

Bilgisayarda gördüğünüz değerler pc ile modem arasındaki veri alışverişi olduğu için yavaş. Hatta upload daha yüksek bir değerdir.

Eğer evin içinde telefon ve internet hattını ayırıyorsanız direkt olarak modeme hat girişini takın. Sorun devam ederse iss ile iletişime geçin.

Ev telefonu yok iss'yi aradım ama klasik rütun kontrollerle oyalıyor işi teknik desteğe getirmiyor bile

Elinizde başka modem varsa onu takarak deneyebilirsiniz. Düşük ihtimal de olsa modem ile alakalı bir sorunsa çözülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…