İnternet geç bağlanıyor

beAnSeer

Centipat
Katılım
21 Mart 2021
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,

Öncelikle sorun hakkında pek bir bilgi sahibi olmadığım için başlığa gecikmeli bağlantı sorunu yazdım fakat çok farklı bir şey de olabilir. "ASUS Prime H610M a" anakartına sahibim ve interneti Ethernet bağlantısı ile kullanıyorum. Bilgisayarı birkaç aydır kullanıyorum ve ilk günden beri aynı sorun devam etmekte. Şöyle ki bilgisayarı açtığımda internet bağlantısı yok gözüküyor ve yaklaşık 30 saniye - 1 dakika gibi bir süre sonra internete bağlanıyor. Ama bazı zamanlarda bu bağlantı çok yavaş oluyor (50 Mbps fiber internet sahibiyim fakat yavaş olduğu durumlarda 100 KB altında download hızı değerleri alıyorum.) Bu durumda sorun çözülene kadar Ethernet kablosunu çıkarıp takıp tekrar deniyorum.

Yukarıda anlattığım sorun ile alakalı mı bilmiyorum fakat bazı oyunlarda da internet sıkıntısı yaşıyorum. Mesela FIFA22 oyununda Online maçlarda maçın daha ilk 10 dakikasında bağlantı kopuyor ve beni maçtan atıyor. Ama bu sırada arkadaşımla Discord'da görüşüyorum ve hiçbir kesinti olmuyor. Arkadaşımın dediğine göre anlık Origin'de çevrimdışı olup tekrar bağlanıyormuşum. LoL'de de maç için sıraya girdiğimde "karşılaşma bulundu" ekranı çok geç geliyor hatta çoğu zaman hiç gelmiyor. Ama olur da oyuna bağlanabilirsem oyun içinde hiçbir kesinti yaşamıyorum (aynı şekilde hiçbir oyunda yüksek ping sorunu yaşamıyorum).

Çok uzattım biliyorum fakat son olarak bu bilgisayardan önce kullandığım laptopta aynı kablo, aynı internet sağlayıcısı ve aynı modemle bu sıkıntıların hiçbirini yaşamadığımı belirteyim.

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
 
Windows 10 Pro 21H2 kullanıyorum.

Kullanmış olduğum sürücüler ektedir:
driver.png


Hayır öyle bir yazılım yüklemedim. İlk günden beri aynı problemi yaşıyorum daha bilgisayarda hiçbir şey yüklü değilken bile.

Ethernet kablom eski değil birkaç aylık.

Son olarak ekte internetimin sıkıntılı hali ve normal halinin hız testi değerlerini paylaşıyorum:internet.pnginternet2.png

Alakan için teşekkür ederim.
 
Hocam, önce Ethernet Driver'ınızı güncelleyin, sorununuz devam ediyorsa internet bağlantınızı kesip KRVT ve Malwarebytes ile taratın ve sonucu paylaşın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı