İnternet hızı nasıl arttırılır?

egend1

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, eskiden Ankara'da yaşıyordum ve Kablonet internet servisini kullanıyordum. Ethernet kablosu bağladığımda 120 Mbps download hızı alıyordum. Şu an başka bir şehre taşındım ve taşındığım yerde Kablonet servisi olmadığından Turkcell'e geçtim. Şu an Ethernet kablosu bağlamama rağmen internet hızım yerlerde. Oyunlarda aşırı ping alıyorum. Verebileceğiniz öneri var mı?

Arkadaşlar merhaba, eskiden Ankara'da yaşıyordum ve Kablonet internet servisini kullanıyordum. Ethernet kablosu bağladığımda 120 Mbps download hızı alıyordum. Şu an başka bir şehre taşındım ve taşındığım yerde Kablonet servisi olmadığından Turkcell'e geçtim. Şu an Ethernet kablosu bağlamama rağmen internet hızım yerlerde. Oyunlarda aşırı ping alıyorum. Verebileceğiniz öneri var mı?

Turkcell ama, kaç Mbps destekliyor? 75 destekleyen de 1000 destekleyen de var. Hangi paketi kullanıyorsun?

Hattınızın (aboneliğinizin) internet hızı nedir? Doğrudan kablo ile ilgisi yoktur bunun. İnternet hattınız VDSL mi fiber mi nedir ne değildir daha detaylı yazar mısınız?

Bulunduğunuz lokasyonda fiber internet yok ise VDSL ile size çok kaliteli bir internet veremiyorlar maalesef. Başka firmalarda alt yapı sorgulattınız mı ?

Turkcell Superbox kullanıyorum. Maalesef fiber internet yok. Ne kadar desteklediğini bende bilmiyorum ama 5G olarak aldık. Aynısını kullanan arkadaşım evde 100Mbps hızı gördüğünü söylüyor.

Bulunduğunuz lokasyonda fiber internet yok ise VDSL ile size çok kaliteli bir internet veremiyorlar maalesef. Başka firmalarda altyapı sorgulattınız mı?

Sorgulattım. Hiçbirinde altyapı yok maalesef.

Bu arada ekleme yapayım. Download hızı ara sıra anlamadığım şekilde 60-70 Mbps hıza çıkıyor. Ancak kısa bir süre sonra 5-20 arası hıza geri dönüyor. Genel olarak da o aralıkta oluyor.

Son düzenleme:
Turkcell Superbox kullanıyorum. Maalesef fiber internet yok. Ne kadar desteklediğini bende bilmiyorum ama 5G olarak aldık. Aynısını kullanan arkadaşım evde 100Mbps hızı gördüğünü söylüyor.

Sorgulattım. Hiçbirinde altyapı yok maalesef.

Bu arada ekleme yapayım. Download hızı ara sıra anlamadığım şekilde 60-70 Mbps hıza çıkıyor. Ancak kısa bir süre sonra 5-20 arası hıza geri dönüyor. Genel olarak da o aralıkta oluyor.
Superbox, cep telefonunuz gibi düşünün. Sinyali ne kadar alıyorsa o kadar internet verir size. Evde sinyalin yüksek olduğu bir yer bulmalısınız. Altyapı olmaması gerçekten büyük sıkıntı. Kolaylıklar diliyorum...

Superbox, cep telefonunuz gibi düşünün. Sinyali ne kadar alıyorsa o kadar internet verir size. Evde sinyalin yüksek olduğu bir yer bulmalısınız. Altyapı olmaması gerçekten büyük sıkıntı. Kolaylıklar diliyorum...
Arkadaşımızın söylediğine ek olarak bölgesel olarak şebeke kullanımı ne kadar yoğun olursa sizin internetinizde o kadar yavaşlar. Maalesef büyük bir dez avatanj bu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı