İnternet hızı vadedilen hızın yarısına ulaşamıyor

shin17oy

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün TurkNet internete geçtim, bana 35Mbps internet hızı vaat etmelerine rağmen benim aldığım hız 12-13 Mbps oluyor. Bunu düzeltmek için ne yapmam lazım? Evimde 2 tane modemim vardı ikisini de denedim ikisinde de internet hızım yaklaşık çıktı.

1754051001330.png

Bu değerler ZyXEL VMG3313-B10a modeminin değerleri ama TP-Link TD-W9970 V3 modelinde de aynı değerler vardı. Bu sorun modem ile mi alakalı? Eğer yeni bir modem alırsam sorun çözülür mü yoksa TurkNet ile iletişime mi geçmem gerek. Eğer yeni bir modem almam gerekirse hangi model bir modem almalıyım?

Dosya Ekleri

• 1754051024593.png
    1754051024593.png
    20 KB · Görüntüleme: 21
hattına 35mbps internet atandıysa gerisi firmanın sorumluluğunda değil, kablolu bağlantıdadamı alamıyorsun doğru hız değerlerini?

Hattına 35Mbps internet atandıysa gerisi firmanın sorumluluğunda değil, kablolu bağlantıdadamı alamıyorsun doğru hız değerlerini?

Yazdığım değelrer zaten kabloludaydı. Peki şu an 35 Mbps internet mi atanmış durumda? Ben attığım fotoğrafta 16 Mbps olduğu için 16 Mbps atandığını zannetmiştim.

Yazdığım değelrer zaten kabloludaydı. Peki şu an 35 Mbps internet mi atanmış durumda? Ben attığım fotoğrafta 16 Mbps olduğu için 16 Mbps atandığını zannetmiştim.

Görsel gözümden kaçmış kusura bakma, TurkNet tarafından hattına 16Mbps internet atanmış yani sorun modemde değil. Müşteri hizmetlerini ara, Türk Telekom ekiplerini kutuya yönlendiriyorlar onlarda bir sorun olmadığını söyleyerek geçiştiriyor, ayrıca şunu söylemeliyimki SNR değeri çok fazla düştüğünde kopmalar yaşanmaması için hız otomatik olarak limitlenir, sende de öyle bir durum var gibi görünüyor çünkü 16Mbps atanmasına rağmen SNR değeri hala düşük.

Merhaba. Bugün TurkNet internete geçtim, bana 35Mbps internet hızı vaat etmelerine rağmen benim aldığım hız 12-13 Mbps oluyor. Bunu düzeltmek için ne yapmam lazım? Evimde 2 tane modemim vardı ikisini de denedim ikisinde de internet hızım yaklaşık çıktı.

Eki Görüntüle 2547370

Bu değerler ZyXEL VMG3313-B10a modeminin değerleri ama TP-Link TD-W9970 V3 modelinde de aynı değerler vardı. Bu sorun modem ile mi alakalı? Eğer yeni bir modem alırsam sorun çözülür mü yoksa TurkNet ile iletişime mi geçmem gerek. Eğer yeni bir modem almam gerekirse hangi model bir modem almalıyım?

Sorun modemde değil. Sizi VDSL geçirmemişler. Müşteri hizmetlerini arayıp 35 Mbps VDSL geçmek istediğini belirt. Boş port varsa geçiş yaparlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı