İnternet hızı yüksek ama Wi-Fi çekmiyor

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Alacak Yönetim UZMANI
İyi forumlar.

Vodafone kullanıyorum 50 Mbps internete sahibim Vodafone'un kendi modemi var ufak olanı. Telefonları bağladım Wi-Fi'ye Full çekiyor ama yavaş nedeni ne olabilir? Telefonlarda Wi-Fi bağlandı mesela simgenin yanında yükleme simgesi dönüyor sürekli bazen gidiyor gitti mi internet hızlı oluyor. Wi-Fi güçlendirici mevcut. Acaba modemi değiştirmek çözüm olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonlar eski ise bunu yaşamanız normal. 5G görebiliyorsanız bağlayın derim. Hızlar modem yanında daha iyi olacaktır. Ayrıca internete birden fazla telefon bağlarsanız bildiğimiz gibi yavaşlıyor. 50 Mbps zaten çok yüksek değil, bu da hız düşüklüğü yaşatıyor olabilir.

Hocam wifi ile ilgili durumlarda genellikle güçlendirici doğru kullanılmazsa sinyali daha da bozuyor.

Güçlendiriciyi devre dışı bırakarak modeme yakın bir şekilde hızı test edebilir misiniz? Eğer bu değerlerde sorun yoksa güçlendiriciyi doğru şekilde yeniden kurmanızı önerebilirim.

Hız buna rağmen yavaşsa modemin kanal frekanslarını değiştirebilirsiniz. En uygun frekansı görmek için windows store da wifi analyzer diye bir app olması lazım. çevrenizi tarayarak en boş kanalı size gösterecektir. Eğer bunlarda çözüm olmazsa modem kaynaklı bir sorun olabilir. Modemin modelini atarsanız wifi standartlarına da bakabiliriz ama muhtemelen en azından N desteği vardır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı