İnternet hızım 1000 Mbps ama download hızı 10 MB

salihbyk

Kilopat
Katılım
7 Ekim 2014
Mesajlar
35
Yer
ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
7600x - 3080 - 32 gb ram - b650m
Cinsiyet
Erkek
Meslek
webmaster
Merhaba arkadaşlar, Turkcell 1000MBPS internet hizmeti alıyorum PC kablolu kullanıyorum Windows 11 kuırulu.
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test sonuç gayet tatmin edici benim için görünen tarafta ama internetten ne indirirsem indireyim Steam'den oyun olsun Windows ISO olsun her ne dosya ve programda gerek kendı sunucularımdan gerek Google'dan kablolu bir şekilde bir dosya oyun vs indirdiğimde en yüksek görüğüm download 10 MB'leri görüyorum. Sırf denemek için Torrent denedim onda da yine aynı.

OdhTL4Ul.jpg


ZLQ402K.png


Turkcell arıyorum onlar sorun yok diyor. Speedtest ne alıyorsanız sonuç o diyor. Gerisi suncuların size verdiği diyor. Hadı tamam dedik inandık kendi sitemin FTP'sine doya atıyorum iş yerindeki fiber ile saniyede 100 MB indiriyorum ama evde yine 10'larda iniyor. PC format attım yine aynı. Bu sorunu daha once yaşayan var mı? Ya da çözümü var mı?
 
Adam akıllı bir sunucudan çektiğinizde ne hız veriyor? Torrent ve IDM dışında düzgün bir sağlayıcı ile deneyin. Hepsinde aynı limitlere takılıyorsanız, mantıken diskinize de bakmanız gerekir. İnternet hızını baskılayan şeylerden en önemlisi de disk yazma hızları oldu son zamanlarda. Ben SATA SSD'ye indirdiğim oyunla, NVMe SSD'ye indirdiğim oyun arasında devasa hız farkı alıyorum. Üstelik benim bağlantım 500 Mbps.
 
Şimdi diğer platformlar için bir şey diyemem fakat Steam de 1000MBPS internet ile normaldede 100mb/s hız alamazsınız TR serverinden indirme sunucunuzu yanlış hatırlamıyorsam Tokyo'ya falan almanız gerekiyordu 10mb/s geçen bir indirme hızınız varsa.
 
Bilgisayarınızda HDD varsa isterse 10000MBit hız olsun yine de belli bir miktar üzerine çıkmaz. İndirme hızı kadar Harddiskin yazma hızı da çok önrmli. Mesela ben GigaFibet ile Hdd ye indirirken steamde 20 30MB/s hızla ve kesilmelerle iniyor. SSD ye indirirken 78-89MB/s oluyor. m.2 olsa uçacağım.
 
Ethernet portunuz 100 Mbps'den yukarıyı desteklemiyor olabilir. Modem arayüzü ve bilgisayardan kaç Mbps alabildiğinize bakın. Genelde 100 Mbps'de tıkanıyor. Modemde ya da bilgisayarda ayarı mevcut. Torrent için ise seedleyen kişi sayısı azdır ondan yavaş hız geliyor olabilir.
 
AM5 sistem var hocam B650M anakart 7600X işlemci Samsung 1 TB 980 Pro M.2 var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Modem zaten Turkcell tarafından takıldi test yaptılar sorun yok dediler Ethernet kartı zaten ankartta yeni oldugu için 2.5 GB port var PC'ye gelen kablo yeni CAT6.
Eve gelen hatta sorun olsa spedtestte nasıl 900 görebilirim ki?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı