İnternet hızım 75Mbit fakat gündüz vakitleri hız 1-2 Mbit

Necrolust

Kilopat
Daha fazla  

Bu sorunu tek yaşayan ben miyim? Gece saat 02.00-03.00'den sonra normale dönüyor hızım.
Kullandığım ISS: TürkNet 75Mbit VAE altyapılı.

Son düzenleme:

Açıkçası peak zamanlarda düşse evet TürkNet'in Bandwith'i ile alakalı derdim fakat peak zamanlarda düşmüyor ve bunu ben dahil (2 hattım var) 2 arkadaşım daha yaşamıyor. Gayet rahat bir şekilde gündüzleri konuşuyoruz. Download için upload lazımdır. Eğer anneniz video görüşme vs. yapıp yoğun upload kullanan bir şey yapıyorsa download hızınızda düşecektir. Ek olarak modeminiz hızı eşit dağıtamıyor olabilir -kalitesiz modemlerde olabilecek bir durum-. Cuma günü modem şifrenizi değiştirip hız düşüşü yaşadığınız saatlerde kablolu bağlantı ile hız testi atarsanız ve sonuç yine 1-2 Mbps çıkarsa (peak time haricinde) o zaman asıl sorunu bulmaya çalışabiliriz. Deneyip geri dönüş yaparsanız ona göre yönlendirmede bulunuruz.

Ben de Turknet kullanıyorum saat farketmeksizin 82/3.85 civarı çıkıyor hızım.

PingPlotter programı ile Google.com için ping sorgulaması yapar mısın ? Wifi kapalı olsun ve modeme kablolu olarak bağlan. Çıkan sonuçları bizimle paylaşırsan sorunun nerede olduğunu kabaca görebiliriz.

@Silinen üye Wi-Fi kapatıp denedim bir kaç saat değişen bir şey olmadı maalesef.
Modem kaynaklı sorun yaşasam hızım gece bu saatlerde normale dönmezdi bence.

@Systemhackeds Faturayı, fatura kesildiği gün ödüyoruz.

Türk telekom kullanıyorum, faturayı geç ödediğimde internete kasıtlı olarak hız düşürmesi uyguluyolar. Belki böyle bir tip durum olma ihtimali varmıdır ?

Dosya Ekleri

• 1.png
    27,1 KB · Görüntüleme: 36
Döner. O saatlerde evdeki kullanım gündüze göre az olacağından dönmesi bence normal. Bir ihtimal WiFi şifrenizi modemin WPS özelliği açıksa yada basit bir şifreyse kırmış olabilirler.

Download kısmında darboğaz oluşuyor. Ekran görüntülerini attığınız saatlerde ben de hız ve ping testi yaptım. Hızım 35Mbit olmasına rağmen %50 paket kaybı sorunu oluşuyor. Sakin saatlerdeki ping durumlarına bakarsanız hep aynı yerde loss oluşuyor.
Zaten bütün büyük oyuncular band genişliklerini yarıya indirdi. Ne yazık ki virüs salgınının geçmesini beklemekten başka çare yok gibi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…