İnternet kablosu en iyi şekilde nasıl bağlanır?

Yer
Burdur Krallığı
Ping sorunu yaşıyordum uzun süredir. Ben de son çare olarak internet bağlantılarını tekrar yaptım ve bunu yaptıktan sonra internet birkaç gün nispeten düzeldi ve şimdi bu sorunlar yine başladı. İnternet kablosu direkten bana doğru bir kablo olarak geliyor ve modemin yanında RJ11 uçlu bir kabloya bağlıyorum. Tekrar bağladığım kısım da orası. Direkten gelen kablo bakır ve kalın modeme bağladığım kablo ise daha ince uçlu ve bağlarken sanırsam biraz tellerini koparıyorum. Bağlamayı da iki kabloyu yan yana koyup pense ile sıkıyorum. Ardından elektrik bandı ile üzerinden geçiyorum. Aynı işlemi öteki ucu için yapıp sıkıca iki kabloyu bantlıyorum. Benim yapmamda çok bir hata göremesem de ben bunu yaptığımda birkaç gün pingimin düşük olması bu kablonun bana oynadığını düşündürüyor. Ben en iyi şekilde bunu nasıl bağlarım? Daha kaliteli bir RJ11 uçlu bir kablo alırsam faydası olur mu? Evin içinde internet altyapısı yok. RJ11 uçlu kabloyu kesmeden ben bir yere dışarıdan gelen kabloyu bağlasam ne gibi parçalara ihtiyaç duyarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefon kablosu yalıtımını syırırken kopan teller, en fazla internetin sık sık kopmasına neden olur. Jitter veya Ping'e olumsuz etki edeceğini düşünmüyorum. Telefon direğinden gelen kablonun ne olduğunu bilmiyorum. CAT6 kablo ise zaten içinde iki tanesi - Mavi ve mavi beyaz olan - etkin durumdadır. Bu ikisini, YAK 1 denen aparatı kullanarak telefon kablosu ile birleştirebilirsin. Bu aparat, kabloları soymaya gerek olmadan birleştiriyor. Google'dan araştır. Kullanımı gayet kolay. Sadece penseye ihtiyaç duyarsın.

@Vefik Sami İnternet kopmasını sadece speedtest yaptıktan sonra kopuyor. O da 16 Mbps olduğundan beri öyle. Başka bir şey indirirken falan kopma yaşamıyorum. Direkten gelen kabloda 6 tane daha kablo var ben TT ekibinin bana gösterdiği iki kablo ile bağlantı yapıyorum. Hatırlamasam da sanırsam sizin dediğiniz gibi biri mavi biri beyaz. YAK 1 aparatını ilk kez duyuyorum. Araştırdım bundan benim 2 tane mi almam lazım yoksa 1 tane mi? R11 kablo alıp sıfırdan bunla birleştireceğim inşallah çözülür. Kapanma bitince ilk yapacağım iş bu artık.

Google'dan araştırırsan görürsün. 100'lük paketler halinde 35-40 ₺ civarı satılıyor. İki kablo eki için iki tane kullanacaksın. Bahsettiğin Mavi ve Mavi beyaz kablolar ile telefon kablosunu soymadan ayrı ayrı ek yapacaksın. Misal; mavi kablo ile telefon kablosundaki kırmızıyı, mavi beyaz ile telefon kablosundaki yeşili birleştireceksin. Nasıl yapıldığı youtube'a video olarak yğüklenmiş. Gayet basit. Google'dan videoyu bulabilirsin. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı