Internet kafe nasıl kuruluyor?

mergen_t

Hectopat
Daha fazla  
Bir internet kafede her bilgilsayar icin oyunlari orijinal olarak satin aldiklarini pek sanmiyorum ama bu konuda yasal bir sinir var mi? Ayrica her bilgisayara 20 tane oyunu yukluyorlar mi yoksa arkada GeForce NOW benzeri kendi stream servislerini kurup hangi oyun acilirsa sadece onu mu baslatiyorlar? Bilgisi olan varsa aydinlatabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet cafede genellikle demo sürümü oluyor. Çok az oyun satın alınıyor. Ya da genelde tam sürüm olmayan korsan sürümler yükleniyor. Eski oyunlara gelince onlarda sorun yok fakat yeni oyunlar çoğunluk hep korsan.

İnternet cafede genellikle demo sürümü oluyor. Çok az oyun satın alınıyor. Ya da genelde tam sürüm olmayan korsan sürümler yükleniyor. Eski oyunlara gelince onlarda sorun yok fakat yeni oyunlar çoğunluk hep korsan.

Genellikle güncellemeler kapalıdır bu yüzden sorunsuzca korsan oyunlar oynanabiliyor.

Genellikle güncellemeler kapalıdır bu yüzden sorunsuzca korsan oyunlar oynanabiliyor.

Oyun konusunda ise sınır yok HDD ya da SSD sınırına bağlı kapasite ne kadar çoksa o kadar çok oyun yüklenir. Bazı oyunlar 120 GB üstü olabiliyor. Senin 200 GB boş HDD yerin varsa örnek veriyorum yüksek boyutlu 2 oyun en fazla yüklesin. Ya da düşük eski oyunlardan 50-100 tane arası yükleyebilirsin. Ayrıca her bilgisayara tek tek oyun yüklenmez ortak ağ oluşturulur anamasa'da yüksek kapasite bir SSD ye falan oyunlar kurulur. Ortak ağ üzerinden herkes o oyunlara bağlanır. Ben bu şekilde biliyorum. Yanlışım varsa affola. 🙃

Son düzenleme:
Bilgisayarların hepsi ana makineye bağlıdır ve oyunlar ana makineden ethernet yoluyla bilgisayarlara gelir. 2 kişi X oyunu oynasa ana makine 2 kişiye o X oyununu gönderir. Online oyunlarda işte LoL gibi oyunlarda ana makine üzerinden yama güncellemesi geldiyse yapılır ve aynı şekilde LoL'ü bilgisayara çeker. Eğer güncelleme yapılmamışsa süresi dolan yama kişinin oturduğu pc de geçici güncellenir ve bilgisayar kapandığında kaybolur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı