İnternet servis sağlayıcı yanlış gözüküyor

Ömer Erten

Kilopat
Abimin dizüstü bilgisayarı eski olduğundan Wi-Fi'den çektiği interneti stabil çekmiyor idi. Bende bu durumu çözmek adına bir USB Wi-Fi adaptör aldım. Adaptörü önce kendi bilgisayarımda test ettim. Stabil internet verdiğini gördüm. Sonrasında abimin evine gittim ve onun dizüstü bilgisayarına adaptörü taktım ve kendisiyle birlikte gelen CD'yi yükledim. Kendisinde de adaptör stabil çalışıyor mu diye test etmek için hız testi yaptığımda daha önce hiç görmediğim bir sorunla karşılaştım.

Burada da gördüğünüz üzere abimin internet servis sağlayıcısı Hurricane Electric diye gözüküyor. Halbuki kendisi Turknet'den internet alıyor. Başka hız testi yapan sitelere de girdiğimde bu sorunla karşılaştım. Bundan dolayı sunucu olarak ABD sunucularından hız testi yapmaya çalışıyordu girdiğim siteler. Hız testi yaptığı sunucu sabit olan Millenicom gibi sitelerin hız testlerini yapamıyorum bile, sunucuya bağlanmadığından ötürü.

Sorunu çözmek için ağ ayarlarını resetledim, CD ile birlikte yüklediğim sürücüyü sildim ama bir fayda etmedi. En son sistemi geri yükleyeyim dedim ama sistem geri yükleme hiç ilerlemiyor ve bende fişi çekmek zorunda kalıyorum. Ne yapacağımı bilemedim. Format atmadan bunu çözmenin bir yolu var mı?

Merhaba sorunu çözebildiniz mi acaba ben de Turksat Kablonet kullanıcısıyım ancak son 2 gündür internetimde ciddi bir hız kaybı mevcut ve hangi siteye girersem gireyim resimde de olduğu gibi sağlayıcımın Türk Telekom olduğu yazıyor. Normalde 100mbps'lik bir internetim mevcut ancak şu 2 günde 10mbps'yi geçemiyorum.

Dosya Ekleri

• aaa.png
    49,3 KB · Görüntüleme: 52
Sorun kendi kendine düzeldi bende. Bir çeşit hata olmuş olsa gerek. Turksat ile görüşün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…