İnternet sitelerinde iade sorunu oluyor mu?

Hocam yanlış anlaşılmış sanırım. İade kabul ediyorlar zaten, sadece ürün iadesi için kargoya verdikten sonra para iadesi yaparlarken sıkıntı yaşar mıyım diye soruyorum.
Paranız yatar, size zaten bilgilendirme maili gelecektir. Bankanıza göre iade onaylandiktan sonra paranızın hesabınıza yatması 14 kadar sürebiliyor, paniklemeyin o nedenle. İade onaylandığı halde 14 sonra paranız yatmazsa da satın aldığınız yerin müşteri hizmetleri ile iletişime geçerseniz sorununuzu çözerler.

Hocam iyice kafam karıştı şimdi 😀, para iadesi yapmamak için iade için gönderdiğimiz ürünü kaybolmuş gibi yapabiliyorlar mı?
Hayır. Benim demek istediğim kargo firması bir yanlışlık yaptı ve kaybetti fakat sorumluluk almamak için kaydı yokmuş gibi gösterip kişi bu ürünü bize vermedi diyerek yalan söyledi. Bu durumda suçlu siz gibi görünür. Yani kargoya verirken video çekerseniz ürün kaybolsa bile ben bu ürünü kargoya verdim işte kanıtı diyerek suçu kargo firmasına yıkabilirsiniz.

Hocam iyice kafam karıştı şimdi 😀, para iadesi yapmamak için iade için gönderdiğimiz ürünü kaybolmuş gibi yapabiliyorlar mı?

Eğer ürün kargo şirketi kaybetmişse şirket ürünü teslim almadan onlara tutanak tutturup parasını o şirketten alırlar. Eğer onlar kaybettiyse bu onların sorunu, iade yapmak zorundalar. Eğer ürünü geri gönderirlerse kargoyu kabul etmeyin. (Eğer haklıysanız tabii ki.) Aksi takdirde kanunlara göre ürünü kabu etmiş olursunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı