Çözüldü İnternet sürekli gidip geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EZİC AJANI

Decapat
Makaleler
1
Selamlar, bayağıdır kullandığım(en az 5 sene sanırım) bir modemim var. Modeli TD-W9970. iyi kötü idare ediyordu derken 3 gün önce modem sürekli yeniden başlıyordu. Power ışığı yanıyor, sonra da DSL ısığı yanıyordu ve yeniden aynı işlemler oluyordu. Bizde müşteri hizmetlerini aradık ve sorunun modemde olduğunu ve modemin değişmesi gerektiğini söylediler. Bir kasabada oturuyorum, altyapı rezalet derecede o yüzden internetim bayağı bir kötü. Dün de eski modemi taktım. O da AirTies5341 modeli idi, ama onda da ADSL ışığı yanıp sönüyordu ve sorun hiç gitmedi. Bu sabah yeniden aradık, eski modemi takın dediler biz de taktık. Neyse düzeldi dedik 2 saat sorunsuzca çalıştı ama şimdi ise 2-3 dakikada internet gidip gidip geliyor. Hatta şu an buraya sonradan ekleme yapıyorum, bu konuyu yazana kadar 3 kez gitti. Şimdi sizce ne yapmalıyız? Babam Türk Telekom'dan yeni bir modem alacağını söyledi. Ama modem iyi olmazsa diye korkuyorum. Sizce yeni bir modem mi almalıyım, yoksa Türk Telekom'dan yeni bir modem mi istetmeliyim?
Bu arada Temmuz/Ağustos aylarında şehre taşınacağız, ona göre güzel bir model önerirseniz sevinirim.
Bütçeyi pek belirlemedik, ama F/P ve iyi bir model olursa güzel olur. Dediğim gibi, bu sene taşınacağız, altyapısı kuvvetli olur muhtemelen gideceğimiz yerin. Ona göre güzel bir modem olursa sevinirim.

Çözüm
Yazılımsal bir sorun olabilir mi? Modemi vs. sıfırlamayı deneyeyim mi?
Ben çok kez denedim ancak sonuç vermedi. Sadece modem ve kablo değişikliği iyi geldi. Ama sorunum genel olarak modemden kaynaklanıyor olduğunu gördüm (gerek Watt değerini çekemiyormuş) daha iyi bir modem getirdiler ve kabloları baştan sona düzenlediler (ben istemememe rağmen) sonrada gittiler o günden beri sorunum ortadan kalktı.
Müşteri hizmetlerine sorunu bildir muhtemelen bekletip talep açacaklar 1 gün veya 2 gün içerisinde teknik destek modemine bakacak modemini ve kablolarını değişecektir.

Müşteri hizmetlerine sorunu bildir muhtemelen bekletip talep açacaklar 1 gün veya 2 gün içerisinde teknik destek modemine bakacak modemini ve kablolarını değişecektir.
Zaten yarın şubelerine gideceğiz. Kablo ve modem değişikliği talep edeceğiz. Büyük ihtimalle kabul edecekler ve değiştirecekler.
Getirdikleri modem nasıl peki? Hangi modelleri getirebilirler?

Yazılımsal bir sorun olabilir mi? Modemi vs. sıfırlamayı deneyeyim mi?
Ben çok kez denedim ancak sonuç vermedi. Sadece modem ve kablo değişikliği iyi geldi. Ama sorunum genel olarak modemden kaynaklanıyor olduğunu gördüm (gerek Watt değerini çekemiyormuş) daha iyi bir modem getirdiler ve kabloları baştan sona düzenlediler (ben istemememe rağmen) sonrada gittiler o günden beri sorunum ortadan kalktı.

Son düzenleme:
Çözüm
Zaten yarın şubelerine gideceğiz. Kablo ve modem değişikliği talep edeceğiz. Büyük ihtimalle kabul edecekler ve değiştirecekler.
Getirdikleri modem nasıl peki? Hangi modelleri getirebilirler?

Hocam o teknik desteğin elinde ne varsa onu getiriyorlar TP-Link modemim vardı beyaz siyah ve küçük bir modem getirdiler.

Hocam o kadar bilgim yok orada sorun çıkarmayacağı belli olmaz ne kadarlık modem alırsan al.

Hmm anladım, teşekkürler.

Ben çok kez denedim ancak sonuç vermedi. Sadece modem ve kablo değişikliği iyi geldi. Ama sorunum genel olarak modemden kaynaklanıyor olduğunu gördüm (gerek Watt değerini çekemiyormuş) daha iyi bir modem getirdiler ve kabloları baştan sona düzenlediler (ben istememe rağmen) sonrada gittiler o günden beri sorunum ortadan kalktı.

Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı