İnternet uzun süredir düzgün çekmiyor

Daha fazla  
Benim internetimin iyi çekmemesinin nedeni uzakta olduğum için değildir. Bir gün bilgisayarı sıfırlarken elektrikler gitti ve bilgisayarın sıfırlanması tamamlandığında kablosuz internet alıcıyı taktım kasaya internet çekmemeye başladı. Oyunda Max 10 ms alırken şu an 100ms in altına düşmüyor, başka internet alıcı ile de denedim fakat durum aynı, artık oyun bile oynayamıyorum. Bir de SSD saniyede 3 MB indirirken şu an 500KB üstüne çıkamıyor bir bildiğiniz varsa yazar mısınız?

Umarım ki en kötü senaryo yaşanmaz ancak yine de şu yolları deneyebilirsiniz;
  1. Sürücüleri Güncelle: Elektrik kesintisi sırasında bir sorun oluşmuş olabilir. Kablosuz internet adaptörünün ve SSD'nin sürücülerini güncelle. Bunun için üreticinin web sitesinden en güncel sürücüleri indirip yükleyebilirsin.
  2. Ağ Ayarlarını Sıfırla: Windows'ta ağ ayarlarını sıfırlamak sorunu çözebilir. Bunun için "Ağ sıfırlama" seçeneğini kullanarak ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsin.
  3. Ağ Kartını Kontrol Et: Eğer başka bir internet alıcıyla da sorun yaşıyorsan, anakart üzerindeki ağ kartında bir sorun olabilir.
  4. SSD'nin Sağlığını Kontrol Et: SSD'nin hızının düşmesi, elektrik kesintisinden kaynaklanabilir. SSD'nin sağlığını kontrol etmek için bir SSD yönetim yazılımı (örneğin CrystalDiskInfo) kullanarak durumu gözden geçirebilirsin.
  5. Güç Ayarlarını Kontrol Et: Bilgisayarının güç ayarlarını "Yüksek Performans" moduna getir. Bu, ağ kartının ve SSD'nin tam performansta çalışmasına yardımcı olabilir.
  6. BIOS ve Donanım Kontrolü: Eğer sorun devam ederse, BIOS güncellemesi yapmak veya BIOS'ta varsayılan ayarları geri yüklemek de işe yarayabilir.
Bu adımları izledikten sonra, sorun çözülmezse, daha derin bir donanım arızası olasılığı üzerinde durulabilir. Bu durumda profesyonel bir teknik destek almayı düşünebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…