İnternete bir başkası girince çöküyor

Dostlar merhaba, bugün bir sorunumu size söyleyip sizden çözüm bekleyeceğim.
TTNET internet kullanıyorum. Ben oyundayken biri girdiği an pingim havalara uçuyor. Bu durumda beni sinir krizine sokacak. Nasıl düzeltirim?
ISS'yi aradım, hızınız yükseltildi falan dedi ama hala aynı.
Hocam internetiniz kaç MBPS? Modemin Qos ayarlarından kullanıcılara hız belirleyin.

Hocam internetiniz kaç Mbps? Modemin QoS ayarlarından kullanıcılara hız belirleyin.

Ekran Alıntısı.PNG

Durum bu çok internette gözüm yok önceden 2 kişi girince sorun olmuyordu şimdi bir süre olmaya başlayınca rahatsız ediyor bu durum beni.

ISS ile alakası yok, ADSL kullanıyorsunuz. Bu sorunlarınız VDSL'de iyi bir pakete ya da fibere geçmeden çözülmeyecek. ADSL'de en ufak bir yükte pinginiz artacaktır. Kimse de hızları sormayıp direkt "TtNeT KöTü bİr ISS" Büyükşehirler dışında ki çoğu büyükşehir de dahil diğer ISSler de TTNET altyapısını kullanıyor. TTNET'in sadece fiyatı tuzlu o kadar. 10mb down 0.5up var onu geçtim ADSL var dediğim gibi sorun normal. Paket yükseltmeyi deneyin.

ISS ile alakası yok, ADSL kullanıyorsunuz. Bu sorunlarınız VDSL'de iyi bir pakete ya da fibere geçmeden çözülmeyecek. ADSL'de en ufak bir yükte pinginiz artacaktır. Kimse de hızları sormayıp direkt "TtNeT KöTü bİr ISS" Büyükşehirler dışında ki çoğu büyükşehir de dahil diğer ISSler de TTNET altyapısını kullanıyor. TTNET'in sadece fiyatı tuzlu o kadar. 10mb down 0.5up var onu geçtim ADSL var dediğim gibi sorun normal. Paket yükseltmeyi deneyin.
Hocam her ne kadar ADSL'de olsa Speedtest'te kimse kullanmıyorken o ping normal değil bende çok kullandım ADSL ama böyle değildi.

Hocam her ne kadar ADSL'de olsa Speedtest'te kimse kullanmıyorken o ping normal değil bende çok kullandım ADSL ama böyle değildi.
ADSL maalsesef öyledi ve öyle...Siz unutmuşsunuz sanırsam :). Birisi sosyal mecralara girdiği anda pinginiz 200'e çıkar ve sonrasında yavaşça düşer,Upload yaparsanız 1700ping sabit alabilirsiniz,3-4kişi hafif işlem yapıyorsa 70pingden sabit 100-105'e çıkartır. ADSL kullanan birisiyim ve ADSL kullanan tüm arkadaşlarımda da aynı sorunlar var. Çok eski bir teknoloji artık... Fiber olmazsa da VDSL'ye geçmek gerek,ben de tahaahatütü bekliyorum ki VDSL'e geçiş yapayım.

ADSL maalsesef öyledi ve öyle...Siz unutmuşsunuz sanırsam :). Birisi sosyal mecralara girdiği anda pinginiz 200'e çıkar ve sonrasında yavaşça düşer,Upload yaparsanız 1700ping sabit alabilirsiniz,3-4kişi hafif işlem yapıyorsa 70pingden sabit 100-105'e çıkartır. ADSL kullanan birisiyim ve ADSL kullanan tüm arkadaşlarımda da aynı sorunlar var. Çok eski bir teknoloji artık... Fiber olmazsa da VDSL'ye geçmek gerek,ben de tahaahatütü bekliyorum ki VDSL'e geçiş yapayım.
Birisi kullanırken eyvallahta boşta yine yüksek ben speedtestte ADSL'de 8ms ping alıyordum tabii bölgeye göre değişiyor ama. 3 ay oldu bırakalı.

Birisi kullanırken eyvallahta boşta yine yüksek ben speedtestte ADSL'de 8ms ping alıyordum tabii bölgeye göre değişiyor ama. 3 ay oldu bırakalı.
Ha o öyle tabii... Bende de 10-16ms civarı ping ama CSGO gibi oyunlarda feci yükseltiyor pingi sunucu türkiyede olmadığı için. Yoksa valorantta 30-40pingle oynuyorum ama çok spike oluyor. Boşta rahat evet ancak arkadaş zaten yükteyken sorun çekiyormuş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı