İnternete yapılan yetiksiz bağlantı nasıl engellenir?

Ersin KORKMAZ

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Son 2 aydır ben evde olmasam dahi bilgisayarı hiç kullanmamam ve internetede kesinlikle bağlanmadığım sürelerde internet kulanımım gözüküyor. Hatta şöyle anlatayım sabahları 50 mb olan hızım akşamları inanılmaz düşüyor ve sabah kalktığımda GB'larca kotadan harcamış oluyorum. Ben kaçak bir bağlantı olduğunu düşünüyorum. Modem adı, modem arayüzü şifresi, modem şifresi her şeyi değiştirdim ancak sonuç değişmedi. Fikri olan var mıdır ? Bu durumla ilgili ne yapabilirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nami abla. İlk önce modemin arayüzüne girip yetkisiz bağlanan kişileri bulmanız lazım. Piyasada WI-FI kırıcı anten cihazlar 200 TL gibi rakamlara satılıyor. Bunlardan kullanan insanlar varsa şifre değiştirme ile kurtulman pek mümkün değil. MAC adreslerini yasaklamamız lazım.

Nami abla. İlk önce modemin arayüzüne girip yetkisiz bağlanan kişileri bulmanız lazım. Piyasada WI-FI kırıcı anten cihazlar 200 TL gibi rakamlara satılıyor. Bunlardan kullanan insanlar varsa şifre değiştirme ile kurtulman pek mümkün değil. MAC adreslerini yasaklamamız lazım.
Hocam mac'ide geçerd diyorlar. Ya şunları bi bulalım ağızlarını yüzlerini dağıtıcam apartmana gömecem. Ben her ay dünya para ödüyorum adil kullanım kotasına takılmadan rahat rahat geceyim diye. Adamlarda ki rahatlığa bakar mısın ya.

Hocam mac'ide geçerd diyorlar. Ya şunları bi bulalım ağızlarını yüzlerini dağıtıcam apartmana gömecem. Ben her ay dünya para ödüyorum adil kullanım kotasına takılmadan rahat rahat geceyim diye. Adamlarda ki rahatlığa bakar mısın ya.
Beyaz liste mac şifrelemesi yap. Sadece girmesini istediğin cihazların mac adreslerini yaz.

İzin verilen cihazlar listesine sadece telefonunu ve kullanıyor olduğun bilgisayarı eklediğinde sorun ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum. Ya da ağın görünürlük seviyesi ile de oynayabilirsin :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı