İnterneti iki bilgisayar arasında paylaşmak

mkeshnoda

Kilopat
16 yıllık televizyonumuz sonunda hakk'ın rahmetine kavuştu.. Ailemin televizyona para vermesini istemiyorum, bunun için; elimde 2 tane bilgisayar kasası var, birini ailemin kullanmasını istiyorum (dizileri izlemeleri için). Fakat ikinci kasaya interneti nasıl çekebiliriz bilmiyorum? Duvardan gelen kablo Splitter'a giriyor ve Splitter'ın öbür tarafından Phone ve Dsl çıkıyor. Durum bundan ibaret..

Ya da..

Bugün alacağım monitör ile şu an kullandığım monitörü 1 kasaya bağlayacağım ve Örn Youtube ve 1 oyun açacağım, bi monitörde Youtube açıkken diğer monitörde oyunu gösterecek. (Böyle birşey mümkün mü bilmiyorum açıkçası)

Yorumlarınızı bekliyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
2. kasana internete kablosuz ağ ile çekersin. Modeminde yeterli sayıda giriş var ise kablolu olarak iletebilirsin ancak yoksa kablosuz ağ kullanacaksın.

Diğer anlatmak istediğin şeyi açıkçası pek anlamadım :D İnternet meselesini yarım yamalak anladım. Biraz daha net anlatabilir misin ?

1. Durumu anlatmışsınız sorun yok. Ben de öyle tahmin ediyordum zaten. Fakat uzaktan bağlantı aparatları pahalı diye biliyorum, interneti çok iyi kullanamama ihtimallari olur yani..

2. Durumu düzelttim tekrar okuyunuz lütfen :D

Uzun net kabloları pek pahalı değil, onları alıcaksın. İster bir elektirikçiye gidip 2 ucunada Net bağlayıcısı -ne deniyorsa- ondan takarsın, ister kendin denersin. Sana tutsa tutsa nasıl diyeyim 1 Km. Net kablosu döşetmek 50 tTL'ye mal olur, kablo parası sadece.

He dediğin gibi de yapabilirsin. 2 tane monitör tek bir kasaya bağlanır. ( Tabi ekran kartınızda çift monitör için giriş yerleri bulunmalı. Ki her ekran kartında bu mevcut artık )

Win7 kullanıyorsan monitörü taktıktan sonra ekran çözünürlüğü ayarından 1-2 yazan yere tıklayarak geçiş yapabilirsiniz.

Ailenin izlediği kanalı açarsın , sen de diğer monitör de istediğini yaparsın. Ailen kanal değiştir deyince de diğer monitöre bağlanıp değiştirir ve tekrar kendi işine dönersin.

Ama 37 ekran bir televizyon alsan daha ucuza gelir sana :D Sen de kurtulursun ailen de :D

Anladım hele bugün şu monitörü alıyım. 2 monitör sararsa belki ikisini de ben kullanırım :D

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı