İnterneti olmayan virüslü bilgisayara USB takılırsa USB'ye virüs bulaşır mı?

Semih5

Femtopat
Ben şifrelerimi şifre kaydetme programları yerine USB içerisinde saklıyorum ve böyle daha iyi gibime geliyor. İhtiyacım olduğu zaman bilgisayarın internet bağlantısını kesip USB'mi sokuyorum ve şifre işimi öyle hallediyorum. Bilgisayarımda ücretli antivirüs programı mevcut ve bilgisayar temiz ama sormak istediğim eğer bir gün bilgisayara virüs girerse ve ben bunu fark etmezsem ne olur? Önemli şifre sakladığım USB'yi bilgisayara takarken mutlaka interneti kapatıyorum. Normal önemsiz bir USB ise çok oralı olmuyorum ve interneti kapatmadan da USB'yi takarım ama önemli USB'yi takmadan önce mutlaka internet bağlantısını keserim.

Bu durumda bilgisayarda benim fark etmediğim bir virüs var ise ve ben önemli USB'yi takmadan önce her zamanki gibi interneti kapatsam, internet bağlantısı olmamasına rağmen USB'nin içerisindeki veriler tehlikeye girer mi?

Bilgisayarınıza giren bir virüsü internet bağlantısını kesmenizin durduracağını sanmıyorum. İnternete bağlı değilken USB'yi taktığınızda verileri kopyalayıp tekrar internete bağlanıldığında verileri aktarabilir. Bence en güvenlisi kağıt.

Girer. Bilgisayarınız offline olsa bile offline şekilde dosyalarınızı şifrelenebilir veya dosyaları haberiniz olmadan bilgisayara alıp erişebilir. Bunun yerine KeePassXC kullanmanızı tavsiye ederim. Tamamen offline ve open source bir şifre yöneticisi. Şifrelerinizi databasesinden sadece belirlediğiniz şifre ile açabilirsiniz. Yanlış bilmiyorsam AES-256 ile şifreleniyor. Database dosyanız çalınsa bile şifreniz bilinmiyorsa giremezler. Şifrelerinizi TXT halinde saklamak yerine KeePassXC database dosyası ile birden çok flashda saklarsanız birisi gitse bile diğeri güvende kalmaya devam eder. Hatta şifrenizin yeterince güçlü olduğuna inanıyorsanız cloud servise bile yükleyebilirsiniz.

Şifrelerim yeterince güçlü ama hiçbir şifre programı kullanmak istemiyorum.

Çok ilginç ya yani virüs internet yokken nasıl algılayabiliyor böyle bir şeyi? Ben zaten şifrelerimi kağıttan girerim ama kağıt yırtılırsa, kaybolursa falan bu yüzden bir de USB'de saklıyorum. Bu önemli USB'yi bilgisayara takmadan önce hep internet bağlantısını kesiyordum.

Vay arkadaş bağlantı yokken bile USB'nin içerisindeki veriler çok güvende değil demek?

Şifrelerim yeterince güçlü ama hiçbir şifre programı kullanmak istemiyorum.

Çok ilginç ya yani virüs internet yokken nasıl algılayabiliyor böyle bir şeyi? Ben zaten şifrelerimi kağıttan girerim ama kağıt yırtılırsa, kaybolursa falan bu yüzden bir de USB'de saklıyorum. Bu önemli USB'yi bilgisayara takmadan önce hep internet bağlantısını kesiyordum.

Vay arkadaş bağlantı yokken bile USB'nin içerisindeki veriler çok güvende değil demek?
Maalesef hocam. Encrypted bir yöntem şart.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı