İnternetimi izinsiz kullanıyorlar

Apartmana yeni birileri taşındıktan 2-3 gün sonra Fing uygulaması ile kontrol ettikten sonra yeni cihazlar buldum. Şifre değiştirdikten sonra tekrardan bağlandılar. Büyük ihtimalle bir şifre kırıcı kullanıyorlar. Bu konuda ne yapabileceğimi bilmiyorum. Bu arada şifrem çok güçlü çok fazla sembol var tahmin edilecek bir şifre değil.
Mesela benim Zyxel modemde bağlı cihazlar görünüyor. Doğrudan MAC adreslerine engel koyabilirsin. Bence modemin üreticisi ile iletişime geç onlar size bağlanıp yapabilir.
 
Modeminiz eski mi? Eskiyse büyük ihtimal WPS açıkları yüzünden bağlanılıyordur. Modeminizde WPS'i kapatın ve şifrenizi tekrar değiştirin. WPS ayarı yoksa modeminizi değiştirmeniz gerekir.

BTK'ya şikayet yorumlarını dikkate almayın. Burada BTK'lık degil savcılık iş var.
Cihaz engelleme öneren kişileri de dikkate almayın. Cihaz engelleme MAC adresleri üzerinden çalışır ve bağlanan kişiler şifrenizi bildikleri sürece MAC adreslerini kolayca değiştirebilirler.
 
Son düzenleme:
Modem ne kadar eski ? Kendi cihazlarınızı beyaz listeye almanız lazım. Bu sayede sadece size ait cihazlar internetinize girebilir duruma gelecektir. Sonrasında WPS ayarını kapatmanız ve şifreyi değiştirmeniz lazım. Bu ayarları yapması çok zor değil menülerde gezerek çözersiniz. Bunları yaptıktan sonra bir daha bağlanamazlar. Eğer modeminiz bu ayarları yapmaya müsade etmiyorsa yeni bir modem alabilir veya arkadaşları şikayet edebilirsin ama bu durumda karar sana kalıyor sonuçta dava vs ile uğraşacak olan sensin, ben yeni güvenli bir modem almayı tercih ederdim.
 

Geri
Yukarı