teknolojicahiliyim
Hectopat
Daha fazla
Yıllardır evimdeki bir tane prizden interneti çok rahat alıyordum geçen haftalarda bir internet sorunu çıktı hızım düşüktü pingim çok yüksekti. Modemim o prizden çok uzakta bir masada duruyordu. DSL kablosu ile (yaklaşık 7-8 metrelik bir kablo) interneti modeme getiriyor bende oradan Ethernet kablosu ile kullanıyordum. Geçen gün sorunu çözmek için geldiklerinde o prizde biraz değişiklik yaptı ve başka bir DSL kablosu taktı yaklaşık 5-6 cm uzunluğunda ve bana burada internetimin 3 kat daha iyi olacağını söyledi (hiçbir şey değişmedi hatta şu an daha kötü) Wi-Fi ile bağlıyım ne yaptığını pek anlamadım. Tekrar o kendi kablomu taktığımda modeme internet gelmiyordu çünkü o prizin altından çıkan 5-6 Cm'lik kablo var. O kablo modemin DSL yerine takılı ve ancak öyle internet alabiliyorum.
Bu olanlar tam olarak nedir ve şu an nasıl o ufak DSL kablosunu iptal edip kendimin diğer uzun kabloyu takabilirim veya kime taktırabilirim?
Biraz karmaşık anlatmış olabilirim ama ilk defa başıma geliyor ve örneğini hiç görmedim desem yeridir. Prizler hakkında hiçbir bilgim yok. Her bilgiye öneriye açığım.
Bu olanlar tam olarak nedir ve şu an nasıl o ufak DSL kablosunu iptal edip kendimin diğer uzun kabloyu takabilirim veya kime taktırabilirim?
Biraz karmaşık anlatmış olabilirim ama ilk defa başıma geliyor ve örneğini hiç görmedim desem yeridir. Prizler hakkında hiçbir bilgim yok. Her bilgiye öneriye açığım.
Son düzenleyen: Moderatör: