Internetin yeni jenerasyon kanser kitlesi

DI4BLO

Kilopat
Katılım
1 Nisan 2019
Mesajlar
1.784
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Gitgide teknolojiye ulaşmanın kolaylaşması çeşitli forumlarda ve internet dünyasında yaş skalasını ciddi oranda düşürdü. Bunun en yegane örneklerinden birisi Technopat forumunda gerçekleşiyor. Forumda her gün kendi hayal güçlerini saçma nick yaratmaya, günün büyük bir bölümünü Twitch izlemeye, oyunları yalnızca LoL, CS:GO, PUBG ve Cyberpunk'dan ibaret sanmaya ve aynı zamanda ise bir şey üretmekten yoksun yaşamaya adamış insanları görmekteyiz. Bu insanların artışı ile gerçekten internetin daha büyük bir çöplük haline geldiğini fark ettim. Birisi bir soru sorduğunda 15 kişinin aynı cevabı yazmasına rağmen devamında gidip aynı yanıtı yazması prefrontal kortekslerinde ne olup bittiğini bana merak ettiriyor. X bir oyun çıktığında eğer o oyunu alacaksam önceden gider gameplay videosunu izlerim. YouTube'da o oyunun canlı yayınına girdiğimde yabancı kaynakların yüksek birçoğunluğunda daimi bir nizam ve fikir alışverişi var iken Türk yayıncılarına geldiğimde chat daima boş gülücükler emojiler ve random atılmış kelimelerle dolu oluyor. Bu bile bize yeni gelen neslin ne denli fikir alışverişinden, üretmekten ve en önemlisi de üretmenin yapı taşı olan anlamaktan uzak olduklarını gösteriyor. Buradaki yetişkin insanların düşüncelerini duymak istiyorum. Lütfen gereksiz yorum yapacak insanlar aşağıdaki konulara ilerleyip orada eğlensinler. Bu post sizlik değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konuya bir şeyler eklemek istiyorum:

Veletler özgün düşünemiyorlâr popüler kültür mesajlarını kopyalayıp yapıştırıyorlar.
1. Örnek Forumda birden Witcher 3: Wild Hunt patladığı zaman herkes "Witcher 3 çok güzel, Witcher 3 efsane ya, Witcher 3 oynamayan aptaldır" vb. diyorlardı ama diyenlerin çoğunun Witcher 3'ün W'sundan haberleri yok. Witcher 3'ü övenlerin çoğu ileride "Witcher 3 nasıl oynanır, bu bölümü nasıl geçerim?" gibi sorular soruyorlardı. :D "Witcher 3'ü oynamayan aptaldır" diye hakaret derecesinde atıp tutuyordun ama kendin daha oynamamışsın be mağara maymunu. :D

2. Örnek: Linux konuları altında Linux'a tapan aptal güruh var ama tapanların taptığı şeyden zerre haberleri yok. Linux'ta daha çok güvenlik güvenlik açığı var denir. "Linux en güvenilir işletim sistemi seni beynini kullanamayan tek hücreli yaratık" derler, Linux'ta oyun oynanmaz denir "emolatörler ile oynayabilirsin" derler ama FPS kayıplarını ya umursamıyorlar ya haberleri yok, ama GRUB'la ilgili bir sorun mu çıktı kimse mesaj yazmaz, veyahut sürücü sorunu. Çünkü bu muhteşem ekibin teknik konularda hiçbir bilgileri yok. :D "İnsan" değer verdiği şeyi birazcık araştırır değil mi?

3. Örnek anlatılmaz bakılır. Programlama kategorisine gidin ve durumun cringe'liğine isterseniz gülün isterseniz üzülün.

4. Örnek: Windows önerisi isteyenlere Single Language versiyonları, LTSC versiyonları öneriliyor ama önerdiği versiyonların ne işe yaradığını, nasıl indirildiğini dahi bilmiyorlar. :D

5. Örnek: Güvenlik kategorisine gidip bakınız. Sakın onlara Kaspersky ile ilgili Teknik bir soru sormayın yoksa popüler kültür mesajları yazdıkları için bir şey bilmedikleri ortaya çıkarsa utançlarından intihar edebilirler.
 
Son düzenleme:
Üzüldüm. Yetişkin değilim ama gene de yazacağım. 3 farklı sanat dalı ile uğraşıyorum. Bugüne kadar bir tane bile Nobody: Ben: Like atın yorumu veya kopyala yapıştır diğer yorumlardan atmadım. Ki böyle tanıdığım bir sürü yaşıtım hatta benden küçük insan da var. Bizi toksik diye nitelendiriyorsunuz da bunu yapan yine sizsiniz. Bu çocuklar hiç yoktan küfür etmeye başlamadı. Hiç yoktan kulak kanatmaya başlamadı. Sizin o çok sevdiğiniz yayıncılarınız yaptı. Onlar da onları taklit etti. Madem rahatsız oluyordunuz en başta bu yayıncılarla ve diğer bu tarz kişiliklerle gereğini yapaydınız. Ben eski nesillerin de sağlam olduğunu sanmıyorum ki. TikTok reklamlarının yarısında dans eden adamlar yetişkin.
 
Bu çocuklar hiç yoktan küfür etmeye başlamadı. Hiç yoktan kulak kanatmaya başlamadı. Sizin o çok sevdiğiniz yayıncılarınız yaptı. Onlar da onları taklit etti. Madem rahatsız oluyordunuz en başta bu yayıncılarla ve diğer bu tarz kişiliklerle gereğini yapaydınız. Ben eski nesillerin de sağlam olduğunu sanmıyorum ki. TikTok reklamlarının yarısında dans eden adamlar yetişkin. [/SPOILER]

Her gördüğünü olmaya çalışıyorsan zaten bir sıkıntı vardır. Haberleri izleme sakın.
 
Haklısınız böyle insanlar çok fazla var. Yapabilecek pek bir şeyde yok. Böyle insanlar olmasa kim cahille akıllı ayırabilir ki iyi ki varlar demiyorum, hiçbir şey demiyorum çünkü yaşım 15 ve bende o nesille beraber büyüyorum gelişiyorum. Technopat sosyalde diğer platformlara göre daha az böyle insanlar var ama var yani. Düşüncem şu ki her ne kadar tuhaf olsa da böyle insanlar her zaman olacaktır.
 
Alaycılığa vurmadım gayette ciddi yazdım 3 yaşındaki çocuğa kimse bir şey diyemez örnek aldığı için. Bu "toksik kitle" bütün 18 yaş altını kapsamıyor siz yanlış anlamışsınız.
Hocam konuyu açan arkadaş yeni jenerasyon diye bahsetmiş. Ben buradan bunu anlıyorum. Burada genel bir söylem var. Belli yani istisnalar umurunda değil pek.
 
Hocam çok güzel yerlere değinmişsiniz öncelikle teşekkür ederim günlerdir forumda uğraştığım "tecrübesiz" kesime ne anlatmak istediğimin güzel bir özeti olmuş. @Unturned hocam da güzel eklemeler yapmış. Ben de birkaç şey eklemek istiyorum.
İlk olarak daha oy verme hakkı bile olmayan, günümüz siyasetçilerinin geçmişte ne olduklarını bilmeden takım tutar gibi parti tutan genç kardeşlerimiz var. Sosyal medyada ve diğer internet aleminde çıkan saçma sapan, bilgi olduğu bile kesin olmayan haberlere itibar ederek kendi akıllarınca eleştiri yapıyorlar. Siyaseti kişilere indirgeyerek ülkemizin mevcut durumunu sadece kendilerine göre yorum yaparak insanların fikirlerine saygı duymuyorlar. X bir şahsa bunu yanlış yaptı ama şunu da doğru yapmış derseniz, ilgili arkadaşımız o şahıstan zarar görmüşse siz pislik bir insan oluyorsunuz. Örnek vermedim anlayan anladı.
İkinci olarak forumda büyük bir aşağılama durumu var. Ben de bazen siyasi konularda yapıyorum alınan arkadaşlarımız varsa özür dilerim. Burada biz birbirimize bilgi alışverişiyle bir şeyler öğretmemiz gerekirken aşağılanıyoruz. Mesela 15 yaşında bir kardeşimiz Linux kullanmış, çok beğenmiş ama başka birisinin Linux hakkında bilgisi yok. Hemen saldırıyorlar ve aşağılıyorlar. Bilmek zorunda değil. Senin yaptığın işlerin aynısını diğer OS'larda da yapabiliyor. Veya herkes Kaspersky kullanmak zorunda değil. Herkes senin 500 TL verdiğin oyunu alamayacak durumda olabilir. Herkesin AAA oyunları ultrada açacak sistemi olmayabilir. Herkes yazılımdan anlamak zorunda değil.
Biraz uzun oldu ama yazmak istedim.
Geçtiğimiz gün bir konuda iktidarın yaptığı iyi şeylerden bahsettiğim için linçlemeye çalışmıştı arkadaşlar. Ben de kitleyi sevmediğimden forumu bırakıyorum tarzından mesaj yazmıştım. Tükürdüğümüzü yaladık ama foruma girmeden de olmuyor 🤣. İyi Sosyaller!
 

Geri
Yukarı