İnternette küfür ettiğim için bana dava açılacak

Madde 125-(1) bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden (..) (1)veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.(2) fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.(3) hakaret suçunun; a) kamu görevlisine karşı görevinden dolayı, b) dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin Emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı, C) kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle, işlenmesi halinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.(4) (değişik: 29/6/2005 –5377/15 md.)hakaretin alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır. (5) (değişik: 29/6/2005 –5377/15 md.)kurul hâlinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi hâlinde suç, kurulu oluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır. Ancak, bu durumda zincirleme suça ilişkin madde hükümleri uygulanır.
Kaynak: mevzuat.gov.tr (tck)
 
Bazı arkadaşların yazdığına güvenip zaten bir şey olmuyormuş diye küfür etmeye devam edecek olan varsa bence bir daha düşünsün :)

Sağ olsun o arkadaşlar da merak etme bir şey olmuyor tarzında yazarak gençlere cesaret vermeye çalışıyorlar anlaşılan :) Bırakın korkusuyla yaşasın ceza alırsa da alır. Kendi eden kendi bulmalı.

Duyarlık bir durum yok. Konu basit ve bir çocuğun bile anlaması gereken bir durum. Sen dışarıda birine böyle küfür edemezken internet olunca yüz yüze olmayınca gelen cahil cesaretiyle insanları rahatsız etmenin bir karşılığının olması gerekiyor.

Bir kısım yeni nesilin küfürü eğlence ve samimiyet aracı olarak gördüğünü biliyoruz. Ancak bu durum onlar için her ortamda ve herkes için geçerli değil. Bunu öğrenmeleri gerekiyor.

Keşke mahkeme süreci yerine daha hızlı sonuç alacak bir sistem olsaydı. Misal olay kanıtlandığında kimin yaptığı tespit edilip direk şak diye para cezası kesilseydi. Yaşı küçükse ebeveynlerine bu cezalar kesilseydi.

Sonra da o ebeveynler çocuklarına neden bunun yanlış olduğunu güzel bir dille anlatırlardı :)
 
Son düzenleme:
Geçenlerde bir post gordum ve yorumuna arkadaşımı etıketlemeyı unutarak yazdıgım bır cumle vardı hakaret olarak. Kötü bir şey yazdım. Sayfanın sahıbı bana tazmınat davası falan acacagını, 3K cuzı bır para odeyecegımı dedı. Dogru mudur ve 17 yaşındayım, sıkıntı olur mu?

Sosyal medya hakaret tazminat davası:
Son olarak şunu da belirtelim; hakaret içeren bir fiille karşılaşan kişinin ceza davası yoluyla failin cezalandırılmasını sağlama hakkı bulunması yanında hukuk davası açmak suretiyle tazminat talep etme hakkı da bulunmaktadır. Bu nedenle hakarete maruz kalan kimse, ceza davasından bağımsız olarak tazminat davası açabilir ya da isterse ceza davasını takiben de bu talebini dile getirebilir.

Şimdi mahkemeye veriyorum hakaret ettiğin için.

Hesabı kapatsan da, isim değiştirsen bile Instagram üzerinde her şey kayıtlı, yorumu silsen bile.

18 yaşından da küçüksün. Ne gelir bilmiyorum ama 2000-3000 TL civarı bir ceza gelecek sana.

Yazdıkları bunlar.

Ve ben yazar yazmaz almıs SS'i, ben yanlıs yazdıgımı fark edip sildim duzeltmek için.
LOL girerseniz, zengin olursunuz. Her 3 çocuktan 2'si küfür ediyor. :D Aç tazminat davalarını, mis. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam daha önce böyle konular açıldı bende daha önce bin kez dava edilmekle tehdit edildim ama en son babamın arkadaşına bilmeyerek ettikten sonra bıraktım yani bir şey olmaz ama adam kafaya koyduysa olabilir.
 

Geri
Yukarı