İnternetteki gecikme nasıl düşürülür?

TahaSenturk

Centipat
Merhaba, ben ping sorunu yaşayan birisiyim. Önceden CS:GO'da pingim 100'ün altına düşmüyordu. CAT6 kabloya geçtiğimde 70 pingleri falan gördüm. Genellikle 90 ms fakat bazen anlık olarak 200-300'lere fırlıyor. Ben de pingin düşmesini beklerken ölüyorum. Şu an o kablodaki tek sıkıntım ek yapılmış olması. O eki düzelttirdiğimde pingim düşer mi? İnternet tarifemi ADSL'den VDSL'ye taşıyıp downloadımı 35 Mbps yaparsam ping düşer mi? Ayrıca ping düşürmek için yapılması gereken her şeyi açıklayabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet hızınızın doğrudan pinge etkin bir yönü yok. CS'de alabileceğiniz yurt dışı sunucuların pingi en düşük 60 civarı olur zaten bunun daha altına inemezsiniz. VDSL'e geçerseniz ufak bir iyileşme olur ama aman aman bir değişim beklemeyin.

İnternet hızınızın doğrudan pinge etkin bir yönü yok. CS'de alabileceğiniz yurt dışı sunucuların pingi en düşük 60 civarı olur zaten bunun daha altına inemezsiniz. VDSL'e geçerseniz ufak bir iyileşme olur ama aman aman bir değişim beklemeyin.

VDSL altyapıdan ADSL alan kuzenim CS:GO Tab menüsünde 30MS görüyor. Graphta ise 39-40 arası görüyor. Ama Türk Telekom bok ettiği için şu an 46MS alıyor. Graphta ise 56 alıyor. Kısaca aslında 30 ping alabilir ama akdeniz egede oturuyorsa 30 pingi unutsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı