İnternetten nasıl para kazanılır?

Hedefiniz hemen kitle toplamak ise Instagram daha kolay.
Hedefim orta ve uzun vadede kalıcı bir şeyler yapabilmek. Evergreen denilen türde, zamanla çok da geçerliliğini kaybetmeyip hala seyredilecek tarzda bir şeyler. Yani bir nevi ciddi bir yatırım. Mesela Midjourney ile ürettiğim kaliteli görselleri kullanarak yabancı bir çocuk masalı kanalı açayım dedim fakat Youtube'da direkt animasyonlu tarzda bir sürü bu şekilde kanal olduğu için rekabet edemeyebilirim diye düşündüm. O yüzden de hala karar verebilmiş değilim.

Düşünceniz doğru aslında. Birçok içerik var ve en büyük rekabet YouTube'da dönüyor.

Düşünceniz doğru aslında. Birçok içerik var ve en büyük rekabet YouTube'da dönüyor.
Bu aralar print on demand siteleri için tasarım yapıp o işten bir şeyler bekliyorum ama aslında bir şey gelmeyeceğini de biliyorum içten içe. Hele bahsettiğiniz gibi asgari ücret civarı bir meblağ imkansıza yakın, ki başlangıç için baya güzel bir tutar benim açımdan.
Bu bağlamda daha fazla zaman kaybetmeden boş zamanımı paraya dönüştüreyim diyorum ancak tutma potansiyeli olan bir fikir bulmadan ad boşa kürek çekermişim gibime geliyor.
Belki de bir süre için (başlangıç aşamasında), sizin yönteminizi deneyerek bir kanal açma girişiminde bulunmak daha mantıklı olur. Böylece daha yüksek prodüksiyonlu bir Youtube projesi için sermaye de edinmiş olurum.

Evet doğrudur. Benin kullandığım konsept basit. Eski çizgi dizilerin güzel yerlerini kesit olarak paylaşıyorum ve çok güzel de izleniyor. Aldığım reklamlardan aylık 20k üstü alıyorum. Her ay değişiyor. Hesap ne kadar büyürse reklam o kadar fazla gelir. Tabii bu Instagram için. YouTube biraz daha zor. Videoların izlenmesi için bayağı emek vermen lazım, ama sabrın sonu selamettir. Elbette YouTube'da sürekli kaliteli içerik üretiyorsanız, bir gün yüzünüzü güldürecektir.

Öncelikle kazancınız bol olsun, umarım daha da artar. İkinci olarak ise, bence zaten bu işi bu kadar kompleks kılan da basit bir fikre dayanması. Yani sizin düşünceniz oldukça iyiymiş, benzeri bir versiyonunu (mesela diziler için olanı) deneyip ne olacak diye görmek isterdim.
Peki kanal belli bir yere gelene kadar reklam verdiniz mi?

X (Eski adıyla Twitter) üzerinden yaklaşık 1 ay içerisinde şartları tamamlayıp para kazanmaya başlayabilirsin.
Oradan da reklam üzerinden mi kazanç sağlanıyor? Takipçi sayısını artırıp bir şeylerin reklamını mı yapıyoruz?

Teşekkür ederim hocam. Hiç reklam vermedim, algoritma Full beni öne attı. Reklam verenler zaten bana DM'den yazıyor veya biyografiye bıraktığım Skype adresinden yazıyorlar. Genellikle DM'den yazarlar.

Ben 16 yaşımda iddia bayisinde gidip kupon yapıyordum sende öyle yap az futbol bilgin varsa ek gelir gibi.

Kumara asla başlamayın. Baş yakar. Kumarda her zaman kasa kazanır.

Oradan da reklam üzerinden mi kazanç sağlanıyor? Takipçi sayısını artırıp bir şeylerin reklamını mı yapıyoruz?

Orada da YouTube benzeri reklam geliri var. Tweet'inize atılan mentionlardan gelir elde ediyorsunuz. Sadece 500 takipçi ve son 3 ayda 5 milyon görüntüleme almalısın. Bunları çok rahat 15-30 gün içerisinde de yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…