Öncelik ile ne ödediyseniz aynı parayı alırsınız. İade sürücinde fazlasını alamazsınız.

Şimdi teknik serviste çalıştığınızı söylüyorsunuz. Siz satışa bakıyor muydunuz? Muhtemelen hayır. Kurumsal ya da küçük ölçekli firma olsun bazı bölümler vardır. Inventus'ta küçük ölçekli bir firma olsa da müşteriye hizmet veren bölümleri vardır. Satış ve satış sonrası gibi ayrı bölümlere ayrı kişiler bakabilir. Satış sonrası bölümünde yoğunluk var ise cevap veremeyebilir. Ama satış öncesi bölümüne mesaj attığınızda cevap hemen gelebilir. Inventus firmasından yaklaşık 25-30 bin TL'lik alış verişim oldu. Hiç sıkıntı yaşamadım. Hatta çok yardımcı olmuşlardır.

Sizin yaşadığınız sıkıntı sokağa çıkma yasağından kaynaklıdır. 27.04.2020 tarihinde sipariş vermişsiniz. Sanırım hazır sistem. Hazır sistem ise 10 gün süre veriyorlar sanırım. Değil ise 5 gün içinde gönderirler. Ama dediğim gibi bu aralar işler istendiği gibi gitmiyor.

"Gerekirse İstanbul'a yerlerine gideceğim ve masrafımı onlara ödeteceğim."

Şimdi abi kardeş konuşuyoruz ama bu şekilde diyelim ki benim firmama gelir iseniz güvenlik eşliğinde kapıdan dışarı çıkarsınız. Açıkça söylüyorum. Kimse ödemez masrafınızı. Ayrıca iade sürecinde tüm yasal hakkımı kullanıp son süresine kadar sizi bekletirdim.

Son olarak Inventus en kaliteli firmalardan biridir. Müşteriyi üzmez. Bu aralar hangi firma sıkıntı çekmiyor ki. Alın bakın İtopya video yayınladı. Daha doğrusu M. Çevik.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilginize.

"Firmanın vadettiği teslim süresi o firma için bağlayıcı olup, buna uyulmadığı takdirde tüketici şikayet etmesi durumunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca o internet sitesinin sahibi olan firmaya idari para cezası uygulanır ayrıca, tüketici süresinde teslim edilmeyen üründen ötürü cayma hakkına sahip olur. Firma, internet sitesinde 'ben bu ürünü 3 günde teslim ederim' taahhüdünde bulunuyorsa bu taahhüt firma için bağlayıcıdır. Bu süre geçtiği halde satın aldığı ürün eline geçmeyen tüketici cayarsa, firma herhangi bir şey talep edemeyeceği gibi tüketicinin bu sürenin geçmesinden ötürü uğradığı zarar varsa onu da karşılamakla mükelleftir."

Ben teknik kısımda da satış kısmında da çalıştım sadece siz olayı anlamadınız, attığım mail adresleri aynı mail adresleri.

Burda ödetirimden kastım zoraki değil idari yollarla, malum ben aldığım da dolar kaç paraydı şu an kaç para değil mi ?

Merhaba arkadaşlar, 27 Nisan tarihinde bilgisayar satın aldım, fiyatı 5706TL, siparişim onaylandı ve bana 05.05 tarihinde ürünün kargoya verileceği söylendi, günü gelince hesabımdan baktığımda daha montaj sırası beklendiği söyleniyordu, bende bir sorun mu var diye sipariş kodumu belirtip birsürü mail attım ve hiçbirine cevap gelmedi, bende dedim ki yan e postamdan yeni müşteriymiş gibi mesaj atayım ve mesaj attım ne olsa iyi? Cevap geldi ve benim asıl hesabımda daha cevap yoktu, Ben de bir kere daha mail attım ve dedim ki;
Yeni müşterilere cevap veriyorsunuz fakat parasını cebinize koyduğunuz müşterilerle ilgilenmiyorsunuz, yaptığınız ayıp,ben size farklı mailden yazdım cevap verdiniz ama müşterinize vermediniz, bu yüzden sizin rezilliğinizi tüm forumlar ve şikayet sitelerinde göstericeğim dedim. Hemen mailime cevap geldi, 2-3 gün yasaktan dolayı gecikme olacak dendi fakat sipariş verdiğimiz zaman bize 5 iş günü (hafta içi) süresinde geleceği söyleniyor,hafta sonu sayılmaz diyorlar, peki ya hafta sonu sayılmıyorsa? Yasak size sadece cuma günü vurdu değil mi? Cumartesi pazar vurmadı ki. Zaten o günler sayılmıyor neden 2-3 gün erteliyorsunuz? Hadi farz edelim hafta sonu sizi etkiliyor o zaman benim siparişimin Ayın 1'i veya 2'sinde gelmesi lazımdı değil mi? Yanlış mıyım arkadaşlar? Hem maillerime cevap vermiyorlar yeni müşteri olacaklara veriyorlar hem de zamanında ürünü teslim etmiyorlar ürün daha elime ulaşmadı cuma da elime ulaşmazsa şikayet edeceğim. Gerekirse İstanbul'a yerlerine gideceğim ve masrafımı onlara ödeteceğim.
Bu benim orjinal mailim
Kanıtlar
;Eki Görüntüle 555062
Bu da diğer hesabım;Eki Görüntüle 555061Eki Görüntüle 555061Eki Görüntüle 555062
Mail konusunda haklısın ama yapacak bir şey yok. Kdv indiriminde sistem topladık vatandan 2 arkadaş. Onun ki 2 günde geldi, benimki 13. Sistem bileşenleri ankaradan gelecek gözüküyordu ama Ankara şubesinde ne yaptılarsa, sistem adana ve İstanbul olmak üzere 2 şehirden ayrı geldi. Bu günlerde gecikme normal

Unutmadan Efsane Cuma durumunu hatırlıyorsunuz öyle değil mi? Kargolar geç geldi. Yoğunluktan kaynaklı. 20-25 gün bekleyen oldu. Şu anki durum insan hayatı. Daha önemli bir durum. O yüzden durumu daha sakin karşılamak lazım.

@Mkakil96
Yazdığımı tam okumadınız ya da hayatta olan bitenden habersizsiniz. Özel bir durumu yaşıyoruz şu anda. Dava açılsa bile bir yere varacağını sanmıyorum.

Mücbir sebepten bahsediyorsunuz eğer satıcı bu vaadini mücbir sebep koşulları oluşmadan önce verdiyse dediğinizde sonuna kadar haklısınız öngörülemeyen bir durumdan dolayı satıcıyı bir yükümlülük altına sokamazsınız.Buna karşın koşullar oluştuktan sonra satıcı bu koşullara göre davranmak zorunda.

Şu an 22 dakikadır 1. sırada bekliyorum. Ben eski inventus müşterisiyim, ilk sistemimi 2011'de almıştım. O zamanlar telefonda bu kadar bekleme ve e-maillere dönülmemesi gibi bir durum söz konusu dahi değildi.

Site içi mesajlaşma ve kapıda ödeme seçeneği kalkmış - ne kadardır yok bilmiyorum. Ama özellikle kapıda ödeme seçeneği olmadığı için siparişimi tamamlamıyorum (daha önceki sistemlerimi kapıda ödeme ile almıştım).

Bunları yazarken hala telefonda "şu an 1. sıradasınız" sesli mesajı eşliğinde caz dinlemekteyim.
Arama yoluyla boşuna denemeyin, bank kaydı konulmuş, 30 Dakika olunca telefon otomatik kapanıcak , birdaha arasanız dahi tekrar 30.Dakikada kapanıcak, İnventus kaldıramıycağı yükün altına girmeyecekti, hadi girdi unlost ile anlaştı diyelim, eleman sayını arttır o zaman.
Öncelikle satıcı vaadinde durmuyorsa ve satış sözleşmesi satıcının temerründen dolayı bozuluyorsa alıcının tazminat talep etme hakkı oluşur.Tabii ki hakIarınızdan faydaIanmak için hakIarınızın farkında oImanız gerekir.
Evet katılıyorum ben bir konuyu araştırırım öyle konuşurum.
Vaad edilmeyen günde teslim gerçekleştiriyorlar, üstüne birde dolar yükseliyor, hem vakit hem nakit kaybediyorum. :)
Unutmadan Efsane Cuma durumunu hatırlıyorsunuz öyle değil mi? Kargolar geç geldi. Yoğunluktan kaynaklı. 20-25 gün bekleyen oldu. Şu anki durum insan hayatı. Daha önemli bir durum. O yüzden durumu daha sakin karşılamak lazım.

@Mkakil96
Yazdığımı tam okumadınız ya da hayatta olan bitenden habersizsiniz. Özel bir durumu yaşıyoruz şu anda. Dava açılsa bile bir yere varacağını sanmıyorum.
Ne kadar özel olursa olsun, bir müşteri nede olsa parayı verdi ona yazmıyalım, yeni müşterilere yazalım gibi bi saçmalık olamaz.

Bu zamanlar normaldir bence. Trendyol üzerinden Baskistan isimli dükkandan kartuş dolum seti sipariş ettim 1 haftadır kargoya verilmesini bekliyorum. Satıcı enfekte olmuştur belki o yüzden işlere bakamıyor diyorum içimden.

Şunu fark ettim. Forum üzerinde ürünlerinin kargoya verilmediği şikayet eden neredeyse herkes çok sinirli davranıyor. Ama kimse orada çalışan insanları düşünmüyor. Şimdi bana neden yeni hesaptan mail atınca cevap geldi, bu kadar yoğunlarsa neden ürün satıyorlar? diyeceksiniz. Yönetimin yoğunluktan dolayı ürün satışını durduracağını sanmam.

Mail konusunda haklısın ama yapacak bir şey yok. Kdv indiriminde sistem topladık vatandan 2 arkadaş. Onun ki 2 günde geldi, benimki 13. Sistem bileşenleri ankaradan gelecek gözüküyordu ama Ankara şubesinde ne yaptılarsa, sistem adana ve İstanbul olmak üzere 2 şehirden ayrı geldi. Bu günlerde gecikme normal
Ben gecikmeyi kafama takmıyorum, kafama taktığım şey bana cevap vermeyip yeni müşterilerine cevap vermeleri.
Olanlar normal olmadığı için sitelerden de normal olmalarını bekleyemeyiz bence. İnventus iyi bir yer, size karşılığını verecektir.
İnventus iyi bir yer bunu biliyoruz kesinlikle, fakat benim basit mailime cevap vermiyorlar, müşterinin en doğal hakkı gecikme var veya yok yazıcak biticek, cidden inventus baya üzdü beni.
Bu zamanlar normaldir bence. Trendyol üzerinden Baskistan isimli dükkandan kartuş dolum seti sipariş ettim 1 haftadır kargoya verilmesini bekliyorum. Satıcı enfekte olmuştur belki o yüzden işlere bakamıyor diyorum içimden.

Şunu fark ettim. Forum üzerinde ürünlerinin kargoya verilmediği şikayet eden neredeyse herkes çok sinirli davranıyor. Ama kimse orada çalışan insanları düşünmüyor. Şimdi bana neden yeni hesaptan mail atınca cevap geldi, bu kadar yoğunlarsa neden ürün satıyorlar? diyeceksiniz. Yönetimin yoğunluktan dolayı ürün satışını durduracağını sanmam.
Tamam ürün satışını durdurmasınlar fakat bizede bilgi versinler, sonuç olarak ben daha önceden yazdım, müşteriye önem vermiyorlar paraya önem veriyorlar. :)

Tamam ürün satışını durdurmasınlar fakat bizede bilgi versinler, sonuç olarak ben daha önceden yazdım, müşteriye önem vermiyorlar paraya önem veriyorlar. :)

Zaten firmaların sorunu bu. İnventus eskiden popüler değildi ve güzeldi. Şimdi popüler oldu için parayı bulduğu gibi bozdu. Diğer firmalarda öyle.

@Geronix

Empati kuramıyoruz halk olarak. Tamam haklı ürünü gönderilmemiş. Ama firmanın çalışanı işe gelebildi mi? Malı tedarik eden firma, malları getirdi mi? O firmanın çalışanı hasta mı? Çalışanın yakını hasta mı?

Normal durumda avazın çıktığı kadar kız, bağır ve çağır. Kesinlikle hak veririm. Ama eleman çalıştırmadan, esnaflık yapmadan bu durumu fazla kişi anlayamaz.

@Berkantuzelll
Son olarak bu konuya yazacağım. İlk mesajımda dediğim gibi küçük ölçekli bir firma. Vatan gibi 300-400 kişilik müşteri hizmetleri yok. Emin olun en kısa zamanda ürünüz gönderilir. Bakın kendi firmam değil ama hiç üşenmedim bu kadar zaman ayırıp yazdım size. Nedeni ise müşteri memnuniyetidir. Vatan Bilgisayar konularına görüyorum bazen. Yazdığım tek mesaj. Vatan'dan ürün alınmaz. ;)

Zaten firmaların sorunu bu. İnventus eskiden popüler değildi ve güzeldi. Şimdi popüler oldu için parayı bulduğu gibi bozdu. Diğer firmalarda öyle.
Evet çok doğru dediniz, kesinlikle katılıyorum size, birde Unlost'tan sonra işin çok oluyor anlarız fakat ya eleman alıcaksın yada kalkamıycağın işin altına girmeyeceksin. Değil mi?
@Geronix

Empati kuramıyoruz halk olarak. Tamam haklı ürünü gönderilmemiş. Ama firmanın çalışanı işe gelebildi mi? Malı tedarik eden firma, malları getirdi mi? O firmanın çalışanı hasta mı? Çalışanın yakını hasta mı?

Normal durumda avazın çıktığı kadar kız, bağır ve çağır. Kesinlikle hak veririm. Ama eleman çalıştırmadan, esnaflık yapmadan bu durumu fazla kişi anlayamaz.

@Berkantuzelll
Son olarak bu konuya yazacağım. İlk mesajımda dediğim gibi küçük ölçekli bir firma. Vatan gibi 300-400 kişilik müşteri hizmetleri yok. Emin olun en kısa zamanda ürünüz gönderilir. Bakın kendi firmam değil ama hiç üşenmedim bu kadar zaman ayırıp yazdım size. Nedeni ise müşteri memnuniyetidir. Vatan Bilgisayar konularına görüyorum bazen. Yazdığım tek mesaj. Vatan'dan ürün alınmaz. ;)
Vakit ayırdığınız için teşekürler, benim ürünün gelmiyceğinden gram şüphem yok, adım gibi bilirim gelir fakat burda konu beklemek değil,
burda konu müşteriye, parayı aldığın şahısa yazmayıp, yeni müşterilere yazmak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı