IOS 26'dan iOS 18'e nasıl dönülür?

WickedMonarch

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bir hata yapıp iOS 26 sürümüne geçtim. Cihazım çok ısınıp çok donmaya başladı. Geri tekrar 18.5'e dönmek istiyorum ama şöyle bir sorun var: Yedeklemeyi kapatmamışım, yani iOS 26'dayken telefon yedekleme almış otomatik. Durum bu şekildeyken geri dönebilir miyim veya ne yapabilirim? Cihazım 15 Pro, ayrıca MacBook var elimde, eğer önceki yedeklere ulaşmamı sağlayacaksa.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Direkt Türkçe kaynak yok ne yazık ki, yabancı dil varsa burada adım adım açıklıyor. Yorumlarda iOS 26 ile yedekleme aldığı için geri dönemediğini belirtmiş birçok kişi.

Hocam aynı sorunu yaşıyorum acayip canımı sıktı bu durum. iOS 26 geçtim ve beğenmeyip iOS 18'e dönmek istedim fakat şöyle bir problem oldu. Benim aklımda dönmek gibi bir düşünce yoktu yüklerken ama sorunlarla karşılaşınca direk her şeyimi yedekledim. Dönmeyi de sorunsuz başardım ama yedeğimi yüklerken bu yedek iOS 26 ile uyumlu diyor ve bana 2-3 ay önceki yedeğimi gösteriyor. iOS 26 kurayım bari güncel devam edeyim diyorum bu sefer kurulum ekranında iCloud ID şifre girerken onay SMS'i gelmiyor ve yedeklemeye devam edemiyorum resmen saçmalık. Şu 2-3 günde rahat 5-6 yıl yaşlandım Apple sayesinde. En son satıp kurtulacağım acayip sinirlendim :)

Sorunuza gelecek olursak iOS 26 da aldığınız yedeği çok yüksek ihtimalle iOS 18 de kullandırmayacaktır diye düşünüyorum. Umarım halledersiniz 👍

Merhaba arkadaşlar, bir hata yapıp iOS 26 sürümüne geçtim. Cihazım çok ısınıp çok donmaya başladı. Geri tekrar 18.5'e dönmek istiyorum ama şöyle bir sorun var: Yedeklemeyi kapatmamışım, yani iOS 26'dayken telefon yedekleme almış otomatik. Durum bu şekildeyken geri dönebilir miyim veya ne yapabilirim? Cihazım 15 Pro, ayrıca MacBook var elimde, eğer önceki yedeklere ulaşmamı sağlayacaksa.
Selamlar, durum nedir?

Selam aleyküm arkadaşlar, ios 26'dan aldığınız yedeği ios 18.5'e geri döndüğünüzde yükleyebilirsiniz.
İphone yedek aldığınız klasörde info.plist dosyasını plist düzenleyici ile açarak Product ve Build versionları değiştirmeniz gerekiyor.
Product Version: 18.5
Build Version: 22F76

Not: Bu şekilde yaparsanız ios 26'da alınan yedeği 18.5e yükleyebilirsiniz ancak icloud yedekleme ve whatsap yedekleme çalışmıyor bunun için icloud yedeklemedeki yedeği silip tekrardan yedekleme yapmanız gerkeiyor.

Son düzenleme:
Hocam aynı sorunu yaşıyorum acayip canımı sıktı bu durum. iOS 26 geçtim ve beğenmeyip iOS 18'e dönmek istedim fakat şöyle bir problem oldu. Benim aklımda dönmek gibi bir düşünce yoktu yüklerken ama sorunlarla karşılaşınca direk her şeyimi yedekledim. Dönmeyi de sorunsuz başardım ama yedeğimi yüklerken bu yedek iOS 26 ile uyumlu diyor ve bana 2-3 ay önceki yedeğimi gösteriyor. iOS 26 kurayım bari güncel devam edeyim diyorum bu sefer kurulum ekranında iCloud ID şifre girerken onay SMS'i gelmiyor ve yedeklemeye devam edemiyorum resmen saçmalık. Şu 2-3 günde rahat 5-6 yıl yaşlandım Apple sayesinde. En son satıp kurtulacağım acayip sinirlendim :)

Sorunuza gelecek olursak iOS 26 da aldığınız yedeği çok yüksek ihtimalle iOS 18 de kullandırmayacaktır diye düşünüyorum. Umarım halledersiniz 👍

Yapamadıysanız yardımcı olabilirim.

Yapamadıysanız yardımcı olabilirim.

Hocam 18.5'e donup 1-2 ay onceki yedegimi yukledim mecburen cok az bir kaybim var maalesef. iTunes uzerinden halledecektim yedekleme sifresi diye bir şey soruyor ve ben hiçbir seye sifre koymadim aklimdaki tum sifreleri denedim ama kabul etmedi o yuzden guncel yedegi yukleyemedim. Artik bu durumdan bezdigim icin saldim boyle kullanıyorum ama bu islerin bu kadar zor olmasi aşırı can sikici bir durum. Ben yedegimi almisim her seyimi halletmisim geri yukleye basip direk yukleyebilmem lazim saçma sapan seylerle ugrastiriyorlar insanlari 2-3 gunum bosa gitti resmen :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Direkt Türkçe kaynak yok ne yazık ki, yabancı dil varsa burada adım adım açıklıyor. Yorumlarda iOS 26 ile yedekleme aldığı için geri dönemediğini belirtmiş birçok kişi.

İki gündür iOS 18'e geri dönmeye çalışıyorum Mac cihazım yok bu videodaki işlemi nasıl yapabilirim?

3uTools < bu uygulamayı yükle hem ücretsiz hemde her konuda ücretli programlardan çok daha iyi. Yedekleri yüklemek için de itunes kullanırsın.

Bu videoda, deneyebileceğiniz yedek sürümü düzenleme yöntemi açıklanmaktadır

Geri
Yukarı