IOS jailbreak ne işe yarar?

469826

Hectopat
Makaleler
16
iPhone 7 Plus'ım var, normalde bir sene daha güncelleme almasını beklerken 6s ve 7'ler aynı anda gitti destekleri. Biraz üzdü tabi IOS 16'yı beğenmiştim, sonrasında aklıma jailbreak diye bir şey olduğu geldi aklıma ama ne işe yaradığına bu zamana kadar hiç ihtiyacım olmadığından dolayı bakmamıştım ancak madem artık desteği yok, eğer güzel özellikleri varsa yapayım diyorum ancak bir kaç sorum var.

Öncelikle en çok önemsediğim şey güvenlik konusunda sıkıntı çıkarır mı? Sıkıntı derken eğer sonradan apk vs. yüklemeye izin veriyorsa ondan gelecek zarar değil de, direk jailbreak yaptığın anda oluşabilecek sıkıntı. Virüs, fotoğraflara erişme vs. vs. durumu söz konusu oluyor mu?

Telefonu sıfırlayınca orijinal IOS'a dönüyor mu? Satarken değerinde bir azalmaya sebep olur mu mesela?

Ne gibi avantajları var? İnsanlar neden tercih ediyor? Sizce 7 Plus için yapılması mantıklı mı?

Bir nevi Linux gibi serbestlik sunar. Uygulama mağzasında şu an bulunmayan uygulamaları bulabilir, telefonu istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Örnek olarak arayüz, ayarlar, tarayıcı vb.

Hiç bir sorun olmaz dikkatli kullanırsan. Hatta bugüne kadar sorun yaşayan da görmedim JB konusunda. JB topluluğun içinde olmama rağmen.

Formatlayarak orijinale dönebilirsin. Hatta jb hastasına denk gelirsen jb yapılan sürüme bile ek para veren olabilir.

iOS için tam özgürlük. Kesinlikle kullanılmasını öneriyorum. Mantıklı her türlü.

Linux gibiyse bunun 50 farklı versiyonu vardır diye tahmin ediyorum, hangisi iyidir neyin ne avantajı vardır hangisi güvenilir gibi sorular var kafamda. Bilen birilerinden detaylı yardım alabilirsem çok güzel olur.

Linux gibiyse bunun 50 farklı versiyonu vardır diye tahmin ediyorum, hangisi iyidir neyin ne avantajı vardır hangisi güvenilir gibi sorular var kafamda. Bilen birilerinden detaylı yardım alabilirsem çok güzel olur.

Hayır öyle bir şey yok. Sadece jb yapan farklı gruplar var ama hepsinin amacı aynı. iOS’u kırıp root iznini sağlamak.

Avantajı çok. Say say bitmez. Bir çok özellik kalabilirsiniz cihazına. İstediğin ne mesela? O şekilde yardımcı olayım.

Yazılım sürümü 14.8.1, bunun için var mı? İstediğim özelliklere gelirsek aklıma şu an gelmiyor ama apk falan yükleyebilmek güzel olurdu, arayüzü IOS 16 gibi yapabilmek, hatta mümkünse ki muhtemelen mümkündür, daha çok özelleştirme seçeneği ile.

Hiç bir sorun olmaz dikkatli kullanırsan. Hatta bugüne kadar sorun yaşayan da görmedim JB konusunda. JB topluluğun içinde olmama rağmen.

Formatlayarak orijinale dönebilirsin. Hatta jb hastasına denk gelirsen jb yapılan sürüme bile ek para veren olabilir.

iOS için tam özgürlük. Kesinlikle kullanılmasını öneriyorum. Mantıklı her türlü.
Format atarak o kadar oluyor mu hocam? Oyleyse yaparim cunku JailBreak hakikaten guzel olanaklar veriyor ama garanti disi kaliyor diye biliyorum.

Format atarak o kadar oluyor mu hocam? Oyleyse yaparim cunku JailBreak hakikaten guzel olanaklar veriyor ama garanti disi kaliyor diye biliyorum.

Bir şey olmaz. Bir ara ben Apple’ı aradım. Cihazıma bağlandı sanaldan izleyebiliyor jb olduğunu anladı yine de yardım etti. İşimi garantiyi alacam dersen format atıp da verirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı