IP adresim yanlış gözüküyor

Merhaba, İstanbul'da yaşıyorum. Daha önce hiç İzmir'e gitmedim. Ama IP adresim İzmir'i gösteriyor. Nedeni nedir bunun. Mesela Google hesabıma giriş yapıyorum. İzmir'den giriş yapıldı diyor. Oysaki ben İstabuldayım.

Bu sorun herkes de var IP'den tam olarak konumunuzu 3. partiler galiba bulamıyor sadece tahmini bir bölge işaretleniyor fakat bu da çok büyük bir çember genelde ülke yi tutturabiliyorlar sadece.

IP adreslerinin lokasyonlarını genellikle bloklara ayırarak belirtiyorlar.
Örneğin; 222.222.222.0 - 222.222.228.0 arası Ankara'da dağıtılsın. 222.222.229.0 - 222.222.238.0 Kastamonu'da dağıtılsın gibi lokasyonlar belirliyorlar. Ya da il ilçe olarak da belirtebiliyorlar. Çoğu zaman ise IP adresi kalmadı ise farklı bloklardan dağıtım da gerçekleşebiliyor, örnek konyadasınız IP adresi kalmadı Ankara lokasyonu IP bloğundan verdi, gibi şeyler de olabiliyor.

2022 ortalarında Netspeed hindisyandan IP almıştı Netspeed kullanıcıları yaklaşık 3 ay boyunca konum olarak Hindistan çıkıyordu. Hatta Online oyunlarda Hindistan serverlarına bağlanıyorlardı.

Statik IP ise yaramaz firma sana interneti nereden veriyorsa genellikle o gozukur ornek benim statik IP adresim var plovdiv sehrinde kalıyorum ama sofia diye gozukuyor her yerde.

Bulunduğunuz şehirde IP kalmaz ise yakın bir şehirden IP atanır. Mesela ben Kırklareli'de yaşıyorum burada IP yok. İstanbul lokasyonlu IP veriliyor.

Telefon ve kullandığınız diğer cihazlarda konum bilgisini açarak bu durumu düzeltebilirsiniz site ve uygulamalar bu bilgileri kullanarak ortalama 2 haftada konum bilgisini güncelliyorlar konum bilgisini açtıktan sonra bu siteleri birkaç kez ziyaret etmeniz gerekiyor özellikle IP Address Lookup | Geolocation, tarzı geolocation sitelerini ziyaret edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı