IP adresinin statik mi dinamik mi olduğu nasıl anlaşılır?

Modemi kapat, 15 saniye bekle tekrar aç. IP adresin değiştiyse statik değilmiş.
Aynen arkadaşın da dediği gibi modem arayüzünden Ip adresine bak aç kapat modemi değişmez ise statiktir. Muhtemelen statik değildir. Çünki statik IP hizmeti için firmalar ekstra ücret isterler. Eğer satın almadıysanız statik IP kullandırtmazlar.
 
IP adresinin statik mi dinamik mi olduğunu nasıl anlarım?

Bildiğim kadarıyla evlerde kullanılan internet dinamikdir. Özellikle statik IP açtırmadıysanız şu anki kullandığınız %99 dinamik IPdir.
 
Kesinlikle katılıyorum. Hele de IPv6 hizmeti ülkemizde kullanıma açıldıktan sonra bence çok bir gereği ve anlamı kalmadı.

IV6 aktif ülkemizde bir süreliğine test amaclı firmalar sundu şu an galiba verilmiyor test süreci bitince tüm herkes IV6 geçek şu an istesen de geçme coğu oyun firması ve Speedtest dahil IV6 hazır değiler sorunlar yaşatır.
 
IV6 aktif ülkemizde bir süreliğine test amaclı firmalar sundu şu an galiba verilmiyor test süreci bitince tüm herkes IV6 geçek şu an istesen de geçme coğu oyun firması ve Speedtest dahil IV6 hazır değiler sorunlar yaşatır.
Hocam TurkNet kullanıyorum. Dün akşam talep oluşturdum sabaha IPV6 tanımladılar. Dediğiniz gibi sorun yaşayacağımı ben de düşündüm. Biraz araştırdım ufak tefek sorun haricinde büyük bir sorun yaşayanı pek görmedim hocam. Çünkü zaten IPV6 destekleyen modemler aynı zamanda IPV4 desteklediğinden gereken yerde IPV4 alıyor gereken yerde IPV6. O sebeple de sorun olacağını düşünmüyorum ama eminim de diyemem :) Yeni teknoloji olunca insan denemek istiyor. Zaten online oyun oynamam oynadığım tüm oyunlarda hikaye oyunları. O sebeple de benim için mantıklı geldi.
 
Hocam TurkNet kullanıyorum. Dün akşam talep oluşturdum sabaha IPv6 tanımladılar. Dediğiniz gibi sorun yaşayacağımı ben de düşündüm. Biraz araştırdım ufak tefek sorun haricinde büyük bir sorun yaşayanı pek görmedim hocam. Çünkü zaten IPv6 destekleyen modemler aynı zamanda IPv4 desteklediğinden gereken yerde IPv4 alıyor gereken yerde ıpv6. o sebeple de sorun olacağını düşünmüyorum ama eminim de diyemem :) yeni teknoloji olunca insan denemek istiyor. Zaten Online oyun oynamam oynadığım tüm oyunlarda hikaye oyunları. O sebeple de benim için mantıklı geldi.

TurkNet aktif etmiş demeki halla anladım mantıklı düşünce zaten güvenlik olarak daha iyi trafik az daha iyi senin icin fakat coğu program oyun halla IV6 geçmedi o üzücü şu an Speedtest'de IP sayınız kac bir de nperf de kaç der misiniz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı