IP gizleme ve IP hakkında bilgi nasıl öğrenilir?

ALFA CREW

Hectopat
Daha fazla  
1- Şimdi ben internette paralı veyahut parasız gizli kalmak istiyorum. Önerileriniz nedir?
2- Mesela ben Server/IP gibi şeylerle alakalı bilgi edinmek istiyorum ama mesela server packet kontrol IP gelen DDoS'lar gibi işlemler olsun, bunları öğrenmek istiyorum.
Ancak kaynaklar her tarafa dağılmış şekilde. Birini okuyorum, başka buluyorum, ikisi birbirine çakışıyor.

Şimdiden yardım edenlere teşekkürler.

1 - İnternete bağlıysan gizli olamazsın. Sadece kapalı devre bir sistem olursa olur.
2 - Araştırma yapacaksınız. Hepsini anlatmaya kalksak sayfalar, günler yetmez.

1- Şimdi ben internette paralı veyahut parasız gizli kalmak istiyorum. Önerileriniz nedir?
Günümüzde istediğiniz parayı ödeyin sizi bulmak istiyorlarsa bulurlar. VPN vb. araçları kullanabilirsiniz.
2- Mesela ben Server/IP gibi şeylerle alakalı bilgi edinmek istiyorum ama mesela server packet kontrol IP gelen DDoS'lar gibi işlemler olsun, bunları öğrenmek istiyorum.
Bu uzun bir konu. @300319 'ın dediği gibi araştırma yapmalısınız.

1- İnternete bağlıysan gizli olamazsın. Sadece kapalı devre bir sistem olursa olur.
2 - Araştırma yapacaksınız. Hepsini anlatmaya kalksak sayfalar, günler yetmez.
1- Full gizli kalmaya gerek yok sadece VPN firmalarının log'lamasını biliyorum o yüzden herhangi bir VDS alıp vpn yapabilir miyim ?
2- Yani toplu kaynak bulmuş veyahut video varsa yoksa bir birine giriyor.

Şöyle yapabilirsin;
Kaliteli VPN'ler kullanabilirsin
Modeminiz yüksek ihtimalle dinamik IP'dir yani belirli bir saat sonra IP adresinizi otomatik değiştirir
İnternette gizli kalmak imkansıza yakın şeylerdir.
1- Full gizli kalmaya gerek yok sadece VPN firmalarının log'lamasını biliyorum o yüzden herhangi bir VDS alıp vpn yapabilir miyim ?
Evet.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neyi öğrenmek istiyorsan basitçe sor anlatayım.

En basitinden herhangi bir ddos işleminde oluşacak bir hasarı direk bir yazılım sayesinde engellemesi sonucu durdurulamaz mı ve fiziksel firewall'lar ne kadar iyi. Yazılımsal korumalar da fiziksel kadar iş görür mü ?

@Emperor4231 Evit

Zaten fiziksel koruma diye bir şey yok, sunucunu arttırırsın gelen saldırıya karşı gücün artar. Asıl iş yazılımsal olanda. Eğer tarafına bir DDoS saldırısı gelmesinden korkuyorsan böyle bir şey 80 veya 443 portunu kapalı tuttuğun sürece imkansız. Açarsan da bilgisayarına veya modemine reset çektiğinde düzelir zaten.

Diyelim ki ben ts3 gibi bir uygulamada IP birinin elinde ve ddos atıcak ben bunu nasıl engellerim dediğin gibi portlar nasıl kapatırım veyahut kısıtlanabilir mi ?

Şöyle bir şey daha sorayım bu yazılımsal işlemler Unix Shell veyahut Python aracılığıyla mı yapılıyor ?

Birçok zaman Tor önerilir fakat güvenlik açıklarıyla dolu bir sistem, bunu tavsiye etmiyorum. Bunun yerine açık kaynak kodlu herhangi bir tarayıcıyı kullanarak World Wide Web'e bağlanın.

VPN işine gelince, biraz Linux ve terminal bilgisine ihtiyacınız olacak.

Ücretli:
Ücretsiz:

Eğer halihazırda Linux ve terminal kullanım bilgisine sahip değilseniz güvenilir bir VPN servisini kullanabilirsiniz.
Öncelikle İngilizce'nizi geliştirin, çünkü bilişim alanındaki kaynakların birçoğuna erişmek ve ilerleme kat etmek için global kaynaklardan yararlanmalısınız. Udemy veya farklı platformlar üzerinden Server Administration ve Ethical Hacking kurslarından faydalanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…