IP gizleme ve IP hakkında bilgi nasıl öğrenilir?

Türkçe olarak güzel ve açıklayıcı rehber:

Bunun haricinde İngilizce olarak da onlarca kaynak bulunuyor. İsterseniz sizin için birkaçını inceleyebilirim.
Bu konuyu bayagi onceden okumustum ve sacma bulmustum, simdi tekrar okudum ve daha da sacma buldum. Yabanci platformlarda da goruyorum, Tor'a ihtiyaci olan insanlar basta olmak uzere kullanicilari korkutup kacirmaktan baska ise yaramiyor bu yazilar.

Bu konuyu bayagi onceden okumustum ve sacma bulmustum, simdi tekrar okudum ve daha da sacma buldum. Yabanci platformlarda da goruyorum, Tor'a ihtiyaci olan insanlar basta olmak uzere kullanicilari korkutup kacirmaktan baska ise yaramiyor bu yazilar.
Tam olarak hangi alanda saçma buldunuz? "Tor'a ihtiyaç duymak"tan kastınız dark web'e giriş yapmaksa bu gayet doğal. Biz Tor ağının vulnerability kapsamına giren sorunlarının bilincindeyiz, bunu eleştiriyoruz.

Tam olarak hangi alanda saçma buldunuz?
Bastan sona elle tutulur bir sey bulamadim. Primci Youtube kanallarinin 'dark web' videolariyla kapisir bu yazi. Okurken bayagi zorlandim.

"Tor'a ihtiyaç duymak"tan kastınız dark web'e giriş yapmaksa bu gayet doğal. Biz Tor ağının vulnerability kapsamına giren sorunlarının bilincindeyiz, bunu eleştiriyoruz.
Gazeteciler ve baskici hukumetlerin vatandaslari basta olmak uzere kullanicilari yanlis bilgilerle Tor kullanmaktan korkutan yazilardan bahsediyorum.

Bastan sona elle tutulur bir sey bulamadim. Primci Youtube kanallarinin 'dark web' videolariyla kapisir bu yazi. Okurken bayagi zorlandim.
Bahsedilen exit node/phnom-js/köprü sunucu açıkları her Tor kullanıcısının bildiği açıklar. İstediğiniz yerde araştırabilirsiniz, tek kaynağa bağımlı kalmanız gerekmiyor.
Gazeteciler ve baskici hukumetlerin vatandaslari basta olmak uzere kullanicilari yanlis bilgilerle Tor kullanmaktan korkutan yazilardan bahsediyorum.
"Dark Web'e girince FBI kapınızı tekmeleyecek!", "TOR kullandık ve polis tarafından baskın yedik!" tarzındaki primcilerden bahsediyorsanız pek umursadığımı söyleyemeyeceğim.

Bahsedilen exit node/phnom-js/köprü sunucu açıkları her Tor kullanıcısının bildiği açıklar. İstediğiniz yerde araştırabilirsiniz, tek kaynağa bağımlı kalmanız gerekmiyor.
Yaziyi siz yazmissinizdir kalbinizi kirmayim diye cok ustelemedim ama siz yazmissaniz da kusura bakmayin Tor ile ilgili gordugum en kotu kaynak olabilir o yazi. THT gibi sacma yerlerden bile gulmek icin Tor'la alakali seyler okumustum onlar bastan sona komediydi zaten ama bu yazi 'Dev rehber! Tor kullanmak ahmakliktir' iceriyor ama konuyu yazan 4 yillik siber guvenlikci daha networking basics bilmiyor.

"Dark Web'e girince FBI kapınızı tekmeleyecek!", "TOR kullandık ve polis tarafından baskın yedik!" tarzındaki primcilerden bahsediyorsanız pek umursadığımı söyleyemeyeceğim.
Tor agi hic guvenli degil!
Rolelerin %5000'i veri satiyormus zaten.
Pedofili ve terorizm diye bir seyler cikmis yeni, Tor agindan once hic yokmus boyle seyler.
Amerika tum agi izleyebiliyormus!
Tor gizlemez kullanmayin! %100 anonimlik diye bir sey yok ugrasmayin! Adam modemi soktu goturuyor!

Benzeri sacmaliklari kastediyorum.

Yaziyi siz yazmissinizdir kalbinizi kirmayim diye cok ustelemedim ama siz yazmissaniz da kusura bakmayin Tor ile ilgili gordugum en kotu kaynak olabilir o yazi. THT gibi sacma yerlerden bile gulmek icin Tor'la alakali seyler okumustum onlar bastan sona komediydi zaten ama bu yazi 'Dev rehber! Tor kullanmak ahmakliktir' iceriyor ama konuyu yazan 4 yillik siber guvenlikci daha networking basics bilmiyor.
Yazı bana ait değil fakat bu hiçbir şeyi değiştirmez. Hâlâ tam olarak neyi reddettiğinizi anlamış değilim, biraz daha açarsanız çok güzel olur.
Tor agi hic guvenli degil!
Rolelerin %5000'i veri satiyormus zaten.
Pedofili ve terorizm diye bir seyler cikmis yeni, Tor agindan once hic yokmus boyle seyler.
Amerika tum agi izleyebiliyormus!
Tor gizlemez kullanmayin! %100 anonimlik diye bir sey yok ugrasmayin! Adam modemi soktu goturuyor!

Benzeri sacmaliklari kastediyorum.
Bunların sözünü etmenin dahi sadece vakit kaybı olduğu düşüncesindeyim. Umarım hemfikirizdir.

Yazı bana ait değil fakat bu hiçbir şeyi değiştirmez. Hâlâ tam olarak neyi reddettiğinizi anlamış değilim, biraz daha açarsanız çok güzel olur.
Konudaki bazi basliklar 'zaafiyet' adi altinda dogru sayilabilir, siz de bu basliklari soylediniz zaten. Ama sadece basliklar dogru :D icerigin tamami kibirli kibirli yazdigi sacma ve yanlis seylerle dolu. 4 yillik siber guvenlikci daha DNS'i SSL'i temel olarak bilmiyor, Tor'la alakali [Dev Rehber] acip kibirlice seyler yaziyor daha Tor'un nasil calistigina temel olarak bile hakim degil.

Isterseniz yazidaki yanlislari (yani tamamini) ve dogrusunu sizin icin anlatabilirim. Bayagi uzun bir yazi cikar ama ortaya :)

Bunların sözünü etmenin dahi sadece vakit kaybı olduğu düşüncesindeyim. Umarım hemfikirizdir.
Hemfikiriz ancak malesef ilgili konu korku tuccarligi yapiyor.

Konudaki bazi basliklar 'zaafiyet' adi altinda dogru sayilabilir, siz de bu basliklari soylediniz zaten. Ama sadece basliklar dogru :D icerigin tamami kibirli kibirli yazdigi sacma ve yanlis seylerle dolu. 4 yillik siber guvenlikci daha DNS'i SSL'i temel olarak bilmiyor, Tor'la alakali [Dev Rehber] acip kibirlice seyler yaziyor daha Tor'un nasil calistigina temel olarak bile hakim degil.

Isterseniz yazidaki yanlislari (yani tamamini) ve dogrusunu sizin icin anlatabilirim. Bayagi uzun bir yazi cikar ama ortaya
Rehberi savunmuyorum, kullandığı dili pek uygun bulmuyorum. Fakat verdiği bilgilerde de söylediğiniz türden bir hata ile karşılaşmadım.

Bu rehberi yanlış bilgilerle dolu buluyorsanız ve belirtmek istedikleriniz varsa sizden de güzel bir rehber bekleriz. Kullanıcıları böyle gaza getire getire kaç rehber yazdırdım, yönetim tarafından bir rozeti hak ediyorum bence. 😃
Hemfikiriz ancak malesef ilgili konu korku tuccarligi yapiyor.
Korkudan çok hararetli bir rehber gibi geldi bana. Bahsettikleri doğru.

Rehberi savunmuyorum, kullandığı dili pek uygun bulmuyorum. Fakat verdiği bilgilerde de söylediğiniz türden bir hata ile karşılaşmadım.

Bu rehberi yanlış bilgilerle dolu buluyorsanız ve belirtmek istedikleriniz varsa sizden de güzel bir rehber bekleriz. Kullanıcıları böyle gaza getire getire kaç rehber yazdırdım, yönetim tarafından bir rozeti hak ediyorum bence. 😃

Korkudan çok hararetli bir rehber gibi geldi bana. Bahsettikleri doğru.
Imzamda Tor ile ilgili bir rehber var. Musait olursam bir rehber daha hazirlarim.

|======== goz ucuyla bakip bir kismindaki yanlislari duzelteyim ========|

Konuya giriş yapmadan önyargıları yıkmak için belirtmem gerekir ki tor yasal bir ağdır ve %87 oranında misal sdn gibi sitelere daha güvenli girmek için kullanılır. Bu ağ üzerinde yasadışı sitelere giriş oranı sadece %6 dır. Aradaki %7 lik oran ise güvenli protokollerden iletişim amaçlı kullanılır.

Anonim ve merkeziyetsiz bir agda yasadisi sitelere giris oranini nasil hesaplamis anlamadim. .onion ve clearnet olarak ayirmis diyecegim ama oranlar tutmuyor, imzamdaki konuda hesaplamistim bunu.

Bu Dünyada her şey karşılıklı. Tanrı bile bize verdikleri karşısında dua isterken on binlerce sunucu arasına kurulmuş bedava bir tor ağından basediyoruz... Bu ağa kim para harcıyor. Yada para harcayanlar tamamen ücretsiz bir sisteme neden para harcıyor. Para harcayanlar enayide biz mi zekiyiz. Yoksa tam tersi mi acaba?

Insanlar ideoloji, din ve fikir gibi seylere hayatlarini adiyorken ve insan bile olduruyorken dijital gizlilik savunuculari tum insanlar ve kendileri icin role calistirinca enayi oluyorsa olalim sorun yok :)

B)Sizin verilerinizi okumak isteyen ciddi bütçeli istihbarat teşkilatları yada illegal bilgi ticareti yapan insanlar.

Tor trafigiyle bilgi ticareti yapmak pratikte mumkun degil. Kullanici ayni kisiye ait giris rolesi ve cikis dugumunu kullanirsa (https trafik oldugunu varsayarsak) role calistiran bu kisi yalnizca hangi IP adresinin hangi tarihte hangi domaine girdigini gorecektir. Cikis dugumunun surekli olarak degistigi bu sistemde zar zor toplanacak bu inanilmaz kisitli bilgiyi toplamaya kim ugrasacak, dahasi kim satin alacak. Bunu yapmak isteyen gider VPN sunucusu calistirir ucretsiz VPN adi altinda pazarlar tum trafigi bastan uca goreceginden rahatlikla satabilir.

Aynıresme tekrar bakalım. Bu sefer turuncu ile işaretlediğim kısmı görüyor musunuz? Doğrudan bizim bilgisayarımızın bağlandığı köprü sunucu Sonuçta ip protokolü her yerde geçerli olduğu gibi tor ağındada geçerli değil mi? Siz o sunucuya, dolayısı ile sunucunun sahibine ipnizi bırakıyorsunız. O sunucuda size ipsini bırakıyor. Muhtemelen size bıraktığı o ipnin konumu bir veri merkezini işaret ediyordur(adamın evine tor sunucusu kuracak hali yoksa tabi) sizin ona verdiğiniz ip ise bizzat sizin kendi konumunuzu...

Tercumesi: Giris roleleri ve kopruler IP adresimizi biliyo cok tehlikeli.
El-cevap: Bu roleler yalnizca Tor agina baglandigimizi biliyor. Ag uzerinde ne yaptigimiz hakkinda bir bilgiye sahip degiller. Tek tek bakarsak dunyadaki cogu servis saglayicisindan daha gizlilik dostular, genele bakarsak merkeziyetsiz oldugundan pratikte hepsinden cok daha gizlilik dostular.

Freedom Hosting’e yapılan FBI baskını, ardından Hidden servis’te zararlı javascript bulunması ve bu sitelere giren kişilerin tespiti(ayrıntılı bilgi için lütfen google kullanın. Konuyu 7 yaşındaki haber yazılarıyla doldurmak istemiyorum.

Ag degil tarayici acigi. Bosuna bas bas bagirmiyorlar JS'i acmayin diye. Gunluk tarayici kullanimimda bile uMatrix ile sitelere gore tarayici elementlerini elle acarak internet kullaniyorum.

------

Daha devam edemiyorum cidden sinir bozucu.

Zaten fiziksel koruma diye bir şey yok, sunucunu arttırırsın gelen saldırıya karşı gücün artar. Asıl iş yazılımsal olanda. Eğer tarafına bir DDoS saldırısı gelmesinden korkuyorsan böyle bir şey 80 veya 443 portunu kapalı tuttuğun sürece imkansız. Açarsan da bilgisayarına veya modemine reset çektiğinde düzelir zaten.

Hocam bu dediğinizi nasıl yapabilirim? Ne zaman RDR Online'a girsem illa birisi IP'me DDoS atıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı