iPad 10. nesil vs iPad Air 5. nesil vs Galaxy Tab S9

Rhythmİnmyheart

Hectopat
Merhaba, bu tabletlerden hangisi daha iyi bir seçenek olur? Genellikle amaç sosyal medyada takılmak ve ders konu tekrarı, test çözme için kullanılacak. Son olarak IPadOS'da PDF indirme ve açma konusunda sorun yaşar mıyım?

Air 5 daha iyi olur. Ömür için yani. PDF indirmede ve görüntülemede kullanılan Kitaplar uygulaması var. Üstüne not da alınabiliyor. iPad 8 ile verimli şekilde ders çalışmakta kullanıyorum. Öneririm. Whatsapp hariç sosyal medya uygulamalarını da yükleyebiliyorsunuz sanırım.

Instagram'da şu an iPhone görünümünde çalışıyor. Ama X falan çalışıyor.

Peki iPad alırsam eğer ev ortamında kullanılan tek Apple ürünü olacak ve bu da bazı özellikleri kullanmama engel olur mu? Samsung alırsam telefonumla da uyumlu çalışır diye düşünmüştüm fakat IPad'ler daha cazip geliyor, iPad muhtemelen son kararım olacak Air 5.

iPad 10.nesil kullanıcısıyım. Şu an üniversitedeyim. YKS döneminde de iPad 9 kullandım. Pil ömrü sıkıntı çıkarmaz. Ders tarafında iPad açık ara fark atıyor. Ekran bölme özelliği ile aynı anda hem ders kaydını izleyip hem not alabiliyorum. Ayrıca aynı uygulamayı da ekran bölme özelliği ile kullanabiliyorsunuz. Örnek vermem gerekirse GoodNotes 6'da sol tarafta dersin slaytı açıkkten sol tarafta yeni not defteri açıp notlarımı ayrıca yazabiliyorum. Telefonda Apple'ı sevmem ama tablette Apple taraftarıyım (tabii ki bütçe yetiyorsa). Ayrıca bence IPad'deki not uygulamaları androiddekilerden iyi.
Ben şahsen GoodNotes 6 kullanıyorum. Yıllık 300 lira. Notability de oldukça popüler. O da abonelik sistemiyle çalışıyor.

Bahsettiğiniz kullanım için iPad 10 yerine Air almak için bir sebep yok, işletim sistemi bir tercih meselesi ve Apple tercih ederseniz aklınızda bulunsun. İşletim sistemi tercihi dışında Tab S9 ise özellikleriyle amiral segment, iPad Pro'nun rakibi olan bir cihaz, kullanım amaçlarınız için de fazlasıyla yeterli. Yazdığınız cihazlara kıyasla ciddi ekran kalitesi, IP sertifikaları, hafıza artırımı (asla 64 GB bir cihaz almanızı da önermem), kamera-hoparlör-mikrofon gibi multimedya özelliklerinin tamamıyla premium olan ve fazlasını sunan bir cihaz.

Android olması uygulama konusunda iPad tarafına özel spesifik bir şey kullanmanız gerekmiyorsa uygulama erişiminde rahatlık sağlar. Kaleminin de dahil olması bir artı. Ayrıca iPad tarafında ekranı bölmekten ileri gidemeyen çoklu uygulama kullanımının da yanında Samsung cihazlarda multitasking için direkt PC alternatifi olarak bile kullanabileceğiniz, akademik olarak da çok işlevsel olabilecek masaüstü modu olan DeX modunun başka bir ekosistemde muadili yok. Bu özellik karşısında giriş seviyesi telefonlardakinden hallice olan split screen kullanımlarının işlevsellik olarak kıyaslanabilir bir tarafı yok.

Kısaca aslında akademik ve günlük kullanım için yeterliden çok daha fazlası olduğu için amiral segment bir cihaza ihtiyacınız olmasa da bütçe dahilinde kaldığı için Tab S9'un rakiplerine kıyasla avantajlı fiyatını değerlendirebilirsiniz. iPad'e yönelmenizi gerektirebilecek tek durum çok yoğun bir oyun kullanımı veya video düzenleme gibi uygulamalar için M1-M2 işlemcilerinin ve iPad OS versiyonlarının sağladığı avantajlar olabilirdi. Sizin kullanımınız ve geri kalan her şey için Tab S9 daha iyi seçim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…